Bizness un ekonomika
2021. gada 6. aprīlis, 16:17

Garas rindas teju mēnesi pēc atvēršanas: joprojām liela interese par zemo cenu veikalu “Mere”

Jauns.lv

Šī gada marta vidū Rīgā, Spilves ielā 24a, tika atvērts pirmais zemo cenu mazumtirgotāja “Mere” veikals Latvijā. Kā tas ierasts, pirmajās dienās pie veikala durvīm veidojās garas rindas, taču, kā novēroja Jauns.lv, šī tirgotāja gadījumā rindas pie veikala veidojas joprojām - pat mēnesi pēc tā atvēršanas.

Kā nedēļas sākumā novēroja Jauns.lv, pie jaunā veikala Iļģuciemā joprojām veidojas garas pircēju rindas.

Par lielu pilsētnieku interesi iepirkties “Mere” liecināja arī marta beigās sociālajos tīklos ievietotās fotogrāfijas ar vēl iepriekš neredzēti garām rindām uz dzelteno veikalu.

Pie zemo cenu veikala "Mere" joprojām garas rindas

Šī gada marta vidū Rīgā, Spilves ielā 24a tika atvērts pirmais zemo cenu mazumtirgotāja “Mere” veikals Latvijā. Kā tas ierasts, ...

gallery icon
16

Domājams, ka daļēji rindas izveidojušās arī pašlaik spēkā esošo Covid-19 epidemioloģiskās drošības noteikumu dēļ, kuri regulē cilvēku plūsmu tirdzniecības vietās.

Jauns.lv jau ziņoja, ka SIA "Latprodukti", kas pārstāv "Mere" tīklu Latvijā, plāno valstī attīstīt zemo cenu pirmās nepieciešamības preču veikalu ķēdi.

Veikalu platība plānota 800-1200 m2.

"Mere" klientiem sola maksimāli zemas cenas - tās būs par vismaz 20-30% zemākas nekā jebkurā citā Latvijas veikalā.

Kā skaidro uzņēmuma pārstāvji, tas iespējams minimālā tirdzniecības uzcenojuma dēļ.

Līdz pat 70% no "Mere" veikala piedāvājuma būs pārtikas produkti: piena produkti, gaļas produkti, dārzeņi, bakaleja, pusfabrikāti, garšvielas, dzērieni, bet 30% - nepārtikas preces: sadzīves ķīmija, rūpniecības preces, mājsaimniecības preces un sezonai aktuālas preces.

Rīgā atvērts pirmais zemo cenu mazumtirgotāja "Mere" veikals Latvijā

gallery icon
51

"Mere" tīkls cilvēkiem piedāvā zemas cenas, kas īpaši aktuāli ir Covid-19 krīzes laikā, līdz ar to pircējiem ir iespēja maksāt par produktu, nevis par zīmolu. Uzņēmums sevi raksturo kā veikalu, kas paredzēts cilvēkiem, kuri māk skaitīt gan savu laiku, gan naudu.

Parasti preces veikalos tiek ātri izpārdotas, tādēļ "Mere" veikali vienlaicīgi ir arī noliktava, un preces izvietotas uz paletēm.

Darbības uzsākšana Latvijā ir nākamais solis uzņēmuma attīstībai Baltijas reģionā un Eiropā. Lietuvā jau darbojas deviņi "Mere" veikali, un zīmola veikalus plānots atvērt arī Igaunijā.

Kas ir "Mere"?

Kompānija Mere ir viens no lielākajiem zemo cenu mazumtirgotājiem Austrumeiropā.

Mazumtirdzniecības tīklā ietilpst vairāk nekā 2000 veikalu, kas atrodas tādās pasaules valstīs kā, piemēram, Lietuvā, Vācijā, Polijā, Serbijā, Rumānijā, Krievijā, Kazahstānā, Baltkrievijā.

Krievijā, Baltkrievijā un Kazahstānā uzņēmums strādā ar zīmolu "Svetofor".

Tuvākajos "Mere" attīstības plānos ietilpst veikalu tīkla paplašināšana visās Eiropas valstīs.