Stresa līmenis ēdināšanas uzņēmumos ir ļoti augsts, norāda Jenzis
foto: LETA
Bizness un ekonomika

Stresa līmenis ēdināšanas uzņēmumos ir ļoti augsts, norāda Jenzis

Jauns.lv / LETA

Stresa līmenis sabiedriskās ēdināšanas, tostarp restorānu, nozarē patlaban saistībā ar Covid-19 krīzes izraisīto situāciju ir ļoti augsts, pauda Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.

Viņš norādīja, ka pašlaik restorānu jomā strādājošos uzņēmējus visvairāk uztrauc neziņa par apgrozāmo līdzekļu subsīdiju piešķiršanu, kas ļautu uzņēmējiem norēķināties par telpu īri, komunālajiem maksājumiem, kā arī varētu palīdzēt valstij sildīt ekonomiku, ļaujot to uzņēmējiem iztērēt viņu biznesa uzturēšanas vajadzībām.

Tāpat Jenzis atzīmēja, ka ne visi uzņēmēji un nozares darbinieki saņēmuši dīkstāves pabalstus, kas liek gaidīt Ziemassvētkus ar ļoti lielām bažām. Kā pozitīvu piemēru, no kā Latvija, viņaprāt, varētu mācīties, Jenzis minēja Vāciju, kur pabalsti tiek izmaksāti ļoti ātri, kas tādējādi liek uzņēmējiem justies drošāk.

Vaicāts par veiksmīgiem nozares uzņēmumiem esošajā režīmā, Restorānu biedrības prezidents atklāja, ka īpašus veiksmes stāstus viņam dzirdēt patlaban vēl nav gadījies, un tie, kuri šajā laikā grib ko nopelnīt, strādā "no rīta līdz vakaram".

Kā ziņots, saslimstības ar Covid-19 ierobežošana Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā spēkā būs virkne ierobežojumu.

Valdības lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredz, ka sabiedriskās ēdināšanas vietās ir atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.