foto: Ekju/Facebook
Amatas mēbeļniekiem, kuri nodarbina 170 cilvēkus, darba netrūkst
Amatas novadā ražotās mēbeles novērtē pircēji arī citās Eiropas valstīs.
Bizness un ekonomika
2020. gada 18. oktobris, 05:58

Amatas mēbeļniekiem, kuri nodarbina 170 cilvēkus, darba netrūkst

Kas Jauns Avīze

SIA "Ekju" saņēmusi 2,7 miljonu eiro aizdevumu no bankas "Citadele" dārza mēbeļu ražošanai, kredītlīnija piešķirta ar Attīstības finanšu institūcijas "Altum" garantiju.

Šis uzņēmums ar divām rūpnīcām Amatas novadā nodarbina vairāk nekā 170 darbinieku un ir viens no lielākajiem dārza mēbeļu ražotājiem Latvijā. No saražotā 99% "Ekju" eksportē, piegādājot preces Eiropas lielveikalu ķēdēm.

“Mēbeles ražojam tikai pēc pasūtījuma, tāpēc jau patlaban ražošanas jaudas ir saplānotas un ir noslēgti 90% pasūtījumu līgumu nākamajam gadam. Pandēmijas ietekmē ražošanas jaudas nav samazinātas – pēdējos piecos gados pieprasījums ir dubultojies, jo esam mērķtiecīgi investējuši pārdošanas komandā un ražošanas procesu uzlabošanā,” klāsta "Ekju" valdes priekšsēdētājs Māris Danieks.

Uzņēmums iegulda arī videi draudzīgākā ražošanā un veic zinātniskus pētījumus, lai panāktu ilgu krāsu noturību ar dabisko auksti spiesto lineļļas krāsu apstrādātajām mēbelēm.

Pērn firmas peļņa pieauga līdz 322 423 eiro. Ekju reģistrēta 1992. gadā, īpašnieki ir Juris Skoliņš (42,6%), BaltCap Venture Capital (40%), Jānis Splīte (12,9%) un Agris Valdmanis (4,5%).