foto: LETA
Rostovskis: minimālā sociālā iemaksa jāmaksā pašam cilvēkam; tā jāievieš pakāpeniski
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis
Bizness un ekonomika
2020. gada 15. oktobris, 03:34

Rostovskis: minimālā sociālā iemaksa jāmaksā pašam cilvēkam; tā jāievieš pakāpeniski

Jauns.lv / LETA

Uzņēmumi ir pielāgojušies darbam Covid-19 apstākļos, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pirmais vilnis ir trenējis, mācījis, tāpēc daudzi uzņēmumi ir sagatavojušies un pielāgojušies," sacīja Rostovskis, atzīmējot, ka ir gan arī atsevišķas nozares, piemēram, viesnīcu un tūrismu nozare, kurās situācija ir kritiska.

Tajā pašā laikā viņš arī pauda viedokli, ka krīze nav piemērotākais brīdis nodokļu reformai. "Šobrīd uzņēmējiem ir jārisina citas problēmas," uzsvēra LTRK prezidents.

Vienlaikus Rostovskis minēja, ka ar plānotajām izmaiņām nodokļu sistēmā tiks sperts pirmais solis konkurētspējas virzienā, jo par vienu procentpunktu tiks samazināti darbaspēka nodokļi. "Tas tiešām ir pozitīvi," viņš teica, aicinot likumdevēju spert nākamos soļus, vēl vairāk samazinot nodokļu slogu. 

LTRK prezidents arī pauda viedokli, ka minimālā sociālā iemaksa būtu jāmaksā darba ņēmējam, nevis darba devējam.

"Mēs uzskatām, ka minimālā sociālā iemaksa ir jāmaksā pašam cilvēkam, nevis darba devējam," sacīja Rostovskis, piebilstot, ka šāds regulējums būtu īpaši svarīgs, ja cilvēks strādā vairākās darbavietās. Tomēr nepieciešams to darīt pakāpeniski. Teiksim, piecu gadu laikā.

LTRK ir uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Kamerai ir gandrīz 6000 biedru, tostarp apmēram 3000 individuālo uzņēmumu un apmēram 3000 uzņēmējus pārstāvošo biedrību. LTRK individuālo biedru - uzņēmumu - apgrozījums 2019.gadā pārsniedza 17,2 miljardus eiro. LTRK pārstāv tās biedru intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, sniedz atbalstu biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī palīdz atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.