foto: unsplash.com
"Rīgas namu pārvaldnieks" sāk pieslēgt apkuri klientu dzīvojamām ēkām testa režīmā
Foto ilustratīva nozīme.
Bizness un ekonomika
2020. gada 12. oktobris, 15:15

"Rīgas namu pārvaldnieks" sāk pieslēgt apkuri klientu dzīvojamām ēkām testa režīmā

Jauns.lv

Lai nodrošinātu ātru apkures pakalpojuma un apkures sistēmu stabilizēšanu vēl pirms strauji samazinās diennakts vidējā gaisa temperatūra, SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) šodien uzsāk apkures pieslēgšanu testa režīmā. Šīs nedēļas laikā RNP klientu mājas tiks sagatavotas apkures nodrošināšanai.

Siltums dzīvokļos, atbilstoši automātiskā siltummezgla iestatījumiem, tiek nodrošināts tikai tad, kad gaisa temperatūra ir zem +12°C grādiem. 

Lielākā daļa RNP pārvaldībā esošo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumapgādes sistēmu darbojas, pamatojoties uz automatizēto siltummezglu iestatījumiem, kas nozīmē, ka katrai mājai apkures sistēma regulēsies automātiski, atbilstoši āra gaisa temperatūrai. Uzsākot apkures sezonu, jārēķinās ar to, ka ēkai ir nepieciešams laiks, lai uzsiltu.

RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis arī atgādina, ka  septembra vidū valde pieņēma lēmumu segt visus iepriekšējās apkures sezonas parādus par siltumenerģiju: "Apkures pakalpojuma savlaicīga nodrošināšana ir nozīmīga visiem uzņēmuma klientiem, tāpēc valde pieņēma lēmumu segt visus iepriekšējās apkures sezonas parādus, lai nekavētu siltuma pieslēgšanu RNP klientu mājās."

Jauns.lv jau ziņoja, ka Neimanis iepriekš bija norādījis, ka katru apkures sezonu RNP apsaimniekoto dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieki paliek parādā divus līdz trīs miljonus eiro.

Problēmas ar rēķinu apmaksu esot līdzīgas arī privātajiem apsaimniekotājiem.

Patlaban nav plašākas informācijas par to, kādus līdzekļus RNP izmantos parāda segšanai, bet uzņēmumam jāatrod aptuveni 2,6 miljoni eiro.