"Printful" atver otro ražotni Latvijā; meklē vairāk nekā 100 jaunus darbiniekus
foto: Publicitātes foto
Bizness un ekonomika
2020. gada 12. oktobrī, 12:39

"Printful" atver otro ražotni Latvijā; meklē vairāk nekā 100 jaunus darbiniekus

Jauns.lv

"Draugiem Group" uzņēmums "Printful" Latvijā atvēris otro ražotni, un meklē vairāk nekā 100 jaunus darbiniekus, portālam Jauns.lv pavēstīja uzņēmuma runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Viņš pastāstīja, ka 2800 kvadrātmetru lielā ražotne atradīsies jaunuzceltajā biznesa centrā "Marupe Smart Park". Tajā sākotnēji strādās vairāk nekā 100 darbinieku, tostarp 40 šuvēju. Ražotnes izveidē tiks investēti vairāk nekā divi miljoni eiro.

"Printful" izpilddirektors Dāvis Siksnāns atklājis, ka jau ir izsludinātas 100 jaunas vakances šuvējiem un citām ražošanas un biroja vakancēm.

Pirmā "Printful" Eiropas ražotne tika atvērta 2017. gadā Rīgā, Brasā. Toreiz 1500 kvadrātmetru plašajās telpās sākotnēji tika nodarbināti 30 cilvēku. Šobrīd ražošanas procesus nodrošina vairāk nekā 130 cilvēku.

foto: Publicitātes foto

"Printful" ir apdrukas un šūšanas ārpakalpojumu uzņēmums, kas automātiski saņem, izgatavo un piegādā pasūtījumus internetveikalu vārdā. Veikalu īpašnieki ar "Printful" pakalpojumu var pircējiem visā pasaulē piedāvāt vairāk nekā 250 dažādu produktu.

"Printful Inc." meitasuzņēmums "Printful Latvia" atzīts kā viens no pieciem pelnošākajiem informāciju un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumiem Latvijā. 2019.gadā tas apgrozīja 23 miljonus eiro un guva 8 miljonus eiro lielu peļņu, kā arī samaksājis nodokļus 3 miljonus eiro vērtībā.

"Printful" centrālajā birojā Rīgā un ražotnēs Mārupē strādā vairāk nekā 450 darbinieki, bet visā pasaulē uzņēmuma komandā strādā vairāk nekā 1100 cilvēku.