foto: Mareks Steins/Unsplash
Slavē Latviju un mūsu pludmali sauc par skaistāko. Britus mudina doties ceļojumā uz “Baltijas burbuli”.
Kolkas pludmale
Tūrisms
2020. gada 31. augusts, 05:48

Slavē Latviju un mūsu pludmali sauc par skaistāko. Britus mudina doties ceļojumā uz “Baltijas burbuli”.

Jauns.lv

Spānijai, Francijai, Horvātijai un citiem tūristu iecienītiem kūrortiem atkrītot no apmeklējamo valstu saraksta Covid-19 izplatības dēļ, briti sākuši lūkoties pēc jauniem brīvdienu galamērķiem, tāpēc izdevums “Evening Standart” publicējis rakstu, kurā atbildējis uz jautājumu – kāpēc būtu laiks apmeklēt “Baltijas burbuli”.

Par “Baltijas burbuli” tagad, koronavīrusa uzliesmojuma ērā, tiek dēvēts Latvijas, Lietuvas un Igaunijas atvērto robežu piemērs šo valstu iedzīvotājiem. Baltijas valstis bija pirmās, kas radīja šādu ceļošanas “burbuli”. Izdevums vēstī – lai arī nāksies pagaidīt, pirms varēs apmeklēt šīs valstis, jo briti iekļauti karantīnas sarakstā, tiklīdz tas būs iespējams, briti turp dosies.

Uzņēmuma “Interpid Travel” pārstāve Zina Brenčeiha izdevumam norādīja: “Baltijas valstis pēdējos gados mums ir neapstrīdams karstais punkts. Mēs sākām redzēt zināmu pieaugumu pieprasījumos brīvdienām Baltijā 2021. gadā, kas liek domāt, ka šī mazāk apmeklētā Eiropas daļa noteikti arvien ir britu uzmanības lokā.”

Arī lidojumu rezervēšanas platformā “Skyscanner” varot redzēt, ka ir palielinājusies interese par lidojumiem uz Latviju, Lietuvu vai Igauniju no Lielbritānijas, apņēmīgi virzoties uz pirmskovida līmeņa sasniegšanu.

Tūrisma firmas pārstāve norāda arī, ka visām trim galvaspilsētām – Rīgai, Viļņai un Tallinai, ir daudz, ko piedāvāt, turklāt tās ir mazas, tāpēc šeit ir viegli pārvietoties. “Viņiem ir pasaku cienīga arhitektūra, brīnišķīgs ēdiens un milzīga vēstures un kultūras klātbūtne. Ārpus pilsētām atradīsiet putnu pilnus mežus, mirdzošus ezerus un pasaules klases pludmales. Mana mīļākā ir Latvijas Jūrmalas pludmale – pārsteidzoši skaista 33 kilometru baltu smilšu josla,” Baltijas valstis izliela Brenčeiha.

Izdevums arī apskatījis katru valsti atsevišķi, akcentējot, ko var apskatīt tieši tur. Par Latviju minēts, ka tā ir lieliska izvēle sociāli distancētām dienām, jo lai arī Latvijas teritorija ir trīsreiz mazāka par Lielbritāniju, tajā dzīvo vien nepilni divi miljoni cilvēku.

“Brīžos, kad neesat aizrauti ar tās galvaspilsētu, mākslinieku centru Rīgu, dodieties vērot savvaļas zirgus Papes dabas parkā, guliet baltajās smiltīs tās plašajā piekrastē vai dodieties pārgājienā pa priežu mežiem gleznainajā Gaujas ielejā,” teikts slavinošajā tekstā, kā arī pieminēts, ka pavisam izteiktu vientulību var baudīt, dodoties braucienā uz mazajām piekrastes pilsētiņām Kolkas apkārtnē.

Savukārt paēst britiem iesaka “Restorānā 3”, ja ir vēlme baudīt ko smalkāku, vai doties uz Centrāltirgu, kur var mieloties ar "karstiem virtuļiem un bērzu sulu".

Jānorāda, ka jaunie Covid-19 izplatības dati gan rāda par situācijas pasliktināšanos gan Igaunijā, gan Lietuvā, kas pēdējo nedēļu laikā mērķtiecīgi virzījusies uz “dzeltenā” saraksta daļu, kur iekļauj valstis ar 14 dienu kumulatīvo saslimšanas rādītāju virs 16.

Arī Lielbritānija nesen iekļuvusi “dzeltenajā” sarakstā, bet vairums Eiropas valstu šobrīd sasniegušas jau “sarkanā” saraksta daļu, kas nozīmē, ka tur ir nopietns sabiedrības veselības apdraudējums, tāpēc atbildīgās amatpersonas aicina turp nebraukt.