foto: REUTERS/SCANPIX
Neticami: alus Tallinas rātslaukumā tagad maksā lētāk nekā pirms 9 gadiem
Skats uz Tallinas vecpilsētu.
Tūrisms
2020. gada 1. jūnijs, 19:05

Neticami: alus Tallinas rātslaukumā tagad maksā lētāk nekā pirms 9 gadiem

Jauns.lv

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ smagu triecienu guvusi tūrisma industrija. Ja kādreiz vasara Eiropas ziemeļos bija ejošākais laiks, kad sapelnīt naudu no atbraukušajiem tūristiem, tad tagad situācija ir krietni bēdīgāka. To pierāda arī alus cenas Tallinas vecpilsētās, kas šogad ir dramatiski samazinājušās.

Igaunijas mediji vēstī, ka vēl pērn kauss alus rātslaukumā Tallinā maksāja pat deviņus eiro, tad šogad to var nobaudīt vēl lētāk, nekā 2011. gada vasarā – vien par 3,90 eiro.

Zīmīgi, ka 2011. gadā vietējā alus “Saku Original” kauss maksāja par vienu eiro dārgāk, taču šogad pandēmijas dēļ bez tūristiem palikušie Tallinas vecpilsētas restorāni bijuši spiesti samazināt cenas, lai vismaz kaut kā izdzīvotu uz vietējo iedzīvotāju un dažu viesu rēķina.

Igaunijas mediji vēstī, ka vecpilsētas restorāni Tallinā ierasti ir pārpildīti pat ārpus tūrisma sezonas, taču šogad saprotamu iemeslu dēļ tā nav. Lai kaut kā piesaistītu apmeklētājus, daudzas ēdināšanas iestādes bijušas spiestas samazināt savu ēdienkaršu cenas pat par 50%.

Tomēr vairākas iestādes tikušas slēgtas pavisam, piemēram, vīna bārs “Paar Veini” un restorāns “Art Priori”.

Sabiedriskā raidorganizācija ERR vēstī, ka dažas uz tūrismu orientētās ēdināšanas iestādes ir samazinājušas cenas vietējiem iedzīvotājiem, kā arī Somijas pilsoņiem. Dažās ēstuvēs pat ir izveidotas klientu reģistrācijas programmas, saskaņā ar kurām tiek piemērotas atlaides. Starp tiem ir arī restorāns “Rae”, kurā reģistrētie klienti var tikt pie alus kausa par 3,90 eiro, kas pat ir krietni lētāk nekā ziemā, kad tūristu šajā reģionā kļūst mazāk.

Itālija parāda iespējamo restorānu nākotni pēc pandēmijas

Līdz ar vairāku ierobežojumu atcelšanu, Itālijā darbu atkal var atsākt restorāni. Tiesa, pagaidām ēdienu drīkst pārdot tikai līdzņemšanai, tomēr daudzas ...

gallery icon
13

Itāļu dizaineri piedāvā variantu, kā varētu izskatīties lidojumi pēc Covid-19

gallery icon
6

Viļņā spoži atdzimst bāri, kafejnīcas un restorāni

gallery icon
19