Latvijā rada netradicionālu alus šķirni, kas brūvēta, izmantojot bērzu sulu
foto: unsplash.com
Bizness un ekonomika

Latvijā rada netradicionālu alus šķirni, kas brūvēta, izmantojot bērzu sulu

Jauns.lv

Alus cienītāju vidū arvien lielāku interesi izpelnās netradicionālas alus šķirnes un eksperimentālas brūvēšanas metodes. Ieguldot 10 000 eiro, AS "Aldaris" paplašina sortimentu ar dzērienu "Mežpils Bērzs", kas brūvēts, izmantojot bērzu sulu. 

“ Šovasar sortimentu papildina interesants eksperiments – “Mežpils Bērzs””, stāsta “Mežpils alus” someljē Andris Rasiņš. “Tas ir brūvēts, kā vienu no galvenajām sastāvdaļām izmantojot bērzu sulu. .”

Jaunais alus brūvēts no šampanieša raugiem un bioloģiski sertificētas bērzu sulas. 

Pēdējo gadu laikā Latvijā alus cienītāju vidū aug pieprasījums pēc netradicionālām alus šķirnēm, tādeļ arī “Mežpils alus” regulāri eksperimentē un katru gadu cenšas piedāvāt kādu jaunumu. 

“Mežpils bērzs” ir ieguvis AS “Latvijas Zaļais punkts” “Zaļi pakots” sertifikātu. Tas apliecina, ka produkta iepakojums sertifikācijas procesā ir atzīts par 100% pārstrādājamu jeb videi draudzīgu.

Šobrīd “Mežpils bērzs” pieejams veikalu tīklā “Maxima”.