foto: Publicitātes foto
Cik maksā pils? Pilis un muižas, kas gozējas pārdošanas sludinājumos!
Krimuldas muiža.
Bizness un ekonomika
2020. gada 8. aprīlis, 16:33

Cik maksā pils? Pilis un muižas, kas gozējas pārdošanas sludinājumos!

Karlīna Timofejeva

Nevar noliegt, ka esam bagāti ar vēsturisko mantojumu, jo teju katrā Latvijas novadā ir pa kādam skaistam un vērienīgam īpašumam, ar kuru lepojas vietējie iedzīvotāji un kas pulcē ārvalstu tūristu grupu ziņkārīgos skatienus. Dažas no pērlēm aizvien ir pieejamas iegādei. Kas zina, ko tās varētu sevī iemiesot nākotnē, tiekot pie īstajiem saimniekiem?

Krimuldas muiža

Pārdošanas cena: 2 950 000 EUR

foto: Publicitātes foto

Krimuldas muižas ēku komplekss ir viens no visskaistākajiem klasicisma perioda piemēriem Latvijā, ar vairāk nekā 17 arhitektūras un celtniecības struktūrām, kopējai platībai sasniedzot 20 000 m². 

Firstu Līvenu pils atrodas uz Siguldas un Krimuldas novada ziemeļaustrumu robežas, Gaujas nacionālajā parka teritorijā.

Aizupes muiža

Pārdošanas cena: 3 200 000 EUR

foto: Publicitātes foto

Aizupes muiža ir unikāls klasicisma laikmeta arhitektūras ansamblis, kurā bez pils ēkas saglabājies arī viss Aizupes muižas saimniecības ēku komplekss - dzīvojamās mājas, lielās kūtis ar uzbrauktuvēm, spirta dedzinātava, ledus pagrabs un citas ēkas.

Aizupes muiža atrodas Vānes pagastā, Kandavas novadā, 106 km attālumā no Rīgas centra un 21 km attālumā no Kandavas.

Vormsātes pils komplekss

Pārdošanas cena: 1 200 000 EUR

foto: Publicitātes foto

Vormsātes pils kompleks ir izvietots vienā no ainaviskākajiem un skaistākajiem apvidiem Kurzemē. Administratīvi tas ietilpst Skrundas novada Nīkrāces pagastā, bet fizioģeogrāfiski atrodas starp Embūtes pauguraini un Ventas upes ieleju. 

Pils ēka ir daļēji rekonstruēta - ēkai ir nomainīts jumts, atjaunoti un nomainīti vairāki simti nesošo koka konstrukciju, uzstādīti jauni koka logi un ozolkoka durvis, atjaunotas kāpnes, visā pirmajā stāvā ierīkotas apsildāmās grīdas, daļēji ievilktas inženiertehniskās komunikācijas. Īpašuma teritoriju šķērso Kurzemes straujākā upe Šķērvelis, īpašuma teritorijā atrodas arī lielākais un vecākais ošu parks Baltijā. 

Ziemupes Muiža

Pārdošanas cena: 500 000 EUR

foto: Publicitātes foto

Ziemupes Muiža atrodas Ziemupē - nelielā apdzīvotā vietā Baltijas jūras krastā, pusceļā no Liepājas uz Pāvilostu. Šīs vietas bagātība - vēl joprojām klusā, neskartā, skarbā, retiem augiem bagātā Ziemupes jūrmala.

Ziemupes Muiža nodrošina telpas pasākumiem, naktsmītnēm un atpūtai. Kompleksa stāvlaukumā vietas pietiks 25 automobiļiem un svinības iespējams sarīkot līdz pat 60 cilvēku lielai kompānijai. Ikdienā darbojas kā viesnīca ar komfortabliem 12 numuriņiem / guļvietām 40 cilvēkiem un 20 papildu guļvietām mansardā. Viesnīca piedāvā SPA zonu ar baseinu un pirti, pilnībā aprīkotu virtuvi ēdinātāju vajadzībām kā arī vietu pasākumu teltij.

Višķu (Molu) muiža

Pārdošanas cena: 90 000 EUR

foto: Publicitātes foto

Višķu muiža atrodas ainaviskā vietā Latgalē, Luknas ezera krastā. Līdz mūsdienām saglabājusies reorganizētā muižkunga māja. Saglabājies ir arī brīva plānojuma parks, kas veidots ap Muižkunga māju, kurā ir sastopamas ap 75 koku un krūmu sugas, dīķis un strūklaka.

Izvērtējot muižas atrašanās vietu, telpu platību, pieguļošās zemes paltību, parku un pašvaldības veidotos publiskos objektus, kā lietderīgs attīstības virziens būtu ārstnieciskās SPA viesnīcas, specializēta aprūpes centra izveide vai telpu iznomāšana pašvaldības/privātām vajadzībām.

Padures muiža

Pārdošanas cena: 250 000 EUR

foto: Publicitātes foto

Klasicisma pērle - Padures muiža ir vēsturiska ēka, kas celta 1838. gadā un līdz mūsdienām saglabājusies orģinālā veidolā ar lielu interjera un sākotnējo detaļu kolekciju. Kopš 2015. gada muižā notiek atjaunošanas darbi – ir restaurētas visas ieejas durvis, lielās zāles logi un krāsnis, salabotas ēkas konstrukcijas, atjaunota muižas virtuve. 

Pie muižas ir saglabājies pēc angļu ainavu parauga veidotais vēsturiskais parks ar liepu aleju. Muižā regulāri notiek dažādi kultūras pasākumi un tā tiek izīrēta viesiem. Ir izstrādāts skiču projekts viesnīcas izveidošanai. 

Muižas atrašanās vieta ir 8 km līdz Kuldīgai, 150 km līdz Rīgai. 

Muiža Ropažu novadā

Pārdošanas cena: 200 000 EUR

foto: Publicitātes foto

Bijušās muižas ēkas ar piemājas zemi Juglas upes krastā atrodas 5 km attālumā no Ropažu administratīvā centra  un sastāv no dzīvojamās ēkas, vairākām saimniecības ēkām un pagrabiem. 

Visām ēkām nepieciešama būvniecības darbu restaurācija. Saglabājusies muižas ainava ar senajiem kokiem un liepu aleja. Upes krasta josla - 1,5km. 

Reklāmas raksts sadarbībā ar City24.lv

Tēmas