foto: REUTERS/SCANPIX
Spiegošanas skandālā ierautās bankas "Credit Suisse" vadītājs atstās amatu
Šveices bankas "Credit Suisse" vadītājs Tidžans Tiams atstās amatu.
Bizness un ekonomika
2020. gada 7. februāris, 10:49

Spiegošanas skandālā ierautās bankas "Credit Suisse" vadītājs atstās amatu

Jauns.lv / LETA

Spiegošanas skandālā ierautā Šveices banka "Credit Suisse" piektdien paziņoja, ka tās vadītājs Tidžans Tiams atstās amatu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiama vietā par bankas vadītāju kļūs pašreizējais "Credit Suisse" Šveices operāciju vadītājs Tomass Gotšteins.

Banka norāda, ka Tiams vadītāja amatu atstās 14.februārī - dienu pēc tam, kad tiks prezentēti bankas finanšu rezultāti par ceturto ceturksni un pagājušo gadu kopumā.

Tiams vadīja "Credit Suisse" kopš 2015.gada.

Šāds paziņojums izplatīts laikā, kad aizvien plašumā vēršas skandāls par "Credit Suisse" praksi izspiegot savus darbiniekus un citus.

Pērn septembrī atklātībā nāca informācija, ka bankas likusi izspiegot bijušo ieguldījumu pārvaldības direktoru Ikbalu Hanu pēc tam, kad viņš bija paziņojis, ka pāries darbā pie Šveices konkurenta UBS.

Savukārt decembrī iekšējā izmeklēšanā tika apstiprināts, ka "Credit Suisse" izspiegojusi vēl kādu augsta līmeņa vadītāju.

Taču Šveices otra lielākā banka vairākkārt uzsvērusi, ka par šiem abiem incidentiem pilnībā atbildīgs bijis tikai izpilddirektors Pjērs-Olivjē Buē, kurš oktobrī tika atlaists. Tikmēr pārējā bankas vadība, tostarp Tiams, par šīm aktivitātēm neesot bijusi informēta.

Spiegošanas skandāls saasinājās pagājušajā nedēļas nogalē, kad Šveices laikraksts ziņoja, ka banka arī likusi novērot vides aizstāvju organizāciju "Greenpeace", lai noskaidrotu, kad tā plāno rīkot pret banku vērstas demonstrācijas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās