foto: stocksnap.io
"Twitter" ierobežos manipulēta satura izplatīšanu
Auto un tehnoloģijas
2020. gada 5. februāris, 08:21

"Twitter" ierobežos manipulēta satura izplatīšanu

Jauns.lv / LETA

Sociālo mediju platformas uzņēmums "Twitter" otrdien paziņoja par plānu ierobežot manipulēta satura izplatīšanu, lai cīnītos pret dezinformāciju, kas varētu novest līdz vardarbībai vai citam ļaunumam.

"Twitter" plāno marķēt un dažos gadījumos dzēst atsevišķus paziņojumus, kas ietver tā sauktos "deepfake" videoierakstus, kuri ir mainīti ar mākslīgā intelekta palīdzību un var pārliecinoši maldināt skatītāju.

Dažos gadījumos ar šādiem videoierakstiem ir izplatīts nepatiess saturs par politiķiem.

"Twitter" paziņoja, ka marķēs videoierakstus, kas ir "ievērojami un maldinoši mainīti vai safabricēti", un dzēsīs mainītus videoierakstus, kuri ietekmē sabiedrisko drošību vai izraisa "nopietnu ļaunumu".

"Deepfake" jautājums ir piesaistījis uzmanību pirms novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām pēc tam, kad kādā videoierakstā Pārstāvju palātas līdere Nensija Pelosi tika attēlota neskaidri runājam, kas radīja iespaidu par viņas atrašanos alkohola reibumā.

"Jums jāspēj atrast ticamu informāciju tviterī," paziņoja uzņēmums. "Tas nozīmē saprast, vai saturs, kuru jūs redzat, ir reāls vai safabricēts, un spēt atrast vairāk konteksta par to, ko jūs redzat tviterī."