foto: LETA
FKTK ar 10 000 eiro soda "Rīgas kuģu būvētavu"
AS "Rīgas kuģu būvētava" teritorija.
Bizness un ekonomika
2020. gada 16. janvāris, 19:06

FKTK ar 10 000 eiro soda "Rīgas kuģu būvētavu"

Jauns.lv / LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu piemērot AS "Rīgas kuģu būvētava" soda naudu 10 000 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumiem, informēja FKTK.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sods tiek piemērots, jo "Rīgas kuģu būvētava" nav savlaicīgi izpildījusi Finanšu instrumentu tirgus likuma prasības par 2018.gada revidētā pārskata, finanšu informācijas par 2019.gada pirmajiem trim mēnešiem, starpperiodu pārskata par 2019.gada pirmajiem sešiem mēnešiem un finanšu informācijas par 2019.gada pirmajiem deviņiem mēnešiem publiskošanu.

FKTK piemērotā soda nauda "Rīgas kuģu būvētavai" ir jāieskaita valsts budžetā. 

FKTK padome arī uzlika "Rīgas kuģu būvētavai" tiesisku pienākumu nekavējoties publicēt finanšu informāciju par 2019.gada pirmajiem deviņiem mēnešiem. 

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apstiprinājusi "Rīgas kuģu būvētavas" tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, nosakot divu gadu termiņu tā īstenošanai. Divu gadu termiņš noteikts kopš 2019.gada 16.augusta. 

2018.gadā "Rīgas kuģu būvētavas" auditētais apgrozījums bija 4,028 miljoni eiro, bet zaudējumi bija 2,372 miljonu eiro apmērā.

"Rīgas kuģu būvētava" specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Remars-Rīga", kas iekļauts koncernā "Eiroholdings". Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.