foto: Edijs Pālens/LETA
Latvija un Igaunija plāno veidot kopīgu jūras vēja parku Rīgas jūras līcī
Jūras vēja ģeneratoru parka darbība Rīgas jūras līcī varētu dot ievērojamus ekonomiskus ieguvumus un dot ieguldījumu abu valstu enerģētiskajā drošībā.
Bizness un ekonomika
2019. gada 7. decembris, 16:32

Latvija un Igaunija plāno veidot kopīgu jūras vēja parku Rīgas jūras līcī

Jauns.lv / LETA

Latvija un Igaunija plāno veidot kopīgu jūras vēja parku Rīgas jūras līcī, kas veicinātu abu valstu enerģētisko neatkarību un drošību, informēja Ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) padomniece Beata Jonite.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piektdien Nemiro tikās ar Igaunijas ekonomikas un infrastruktūras ministru Tāvi Āsu, lai pārrunātu iespējamo kopīga abu valstu jūras vēja parka izveidi Rīgas jūras līcī.

Pēc Nemiro teiktā, kopēja jūras vēja ģeneratoru parka darbība Rīgas jūras līcī varētu dot ievērojamus ekonomiskus ieguvumus un dot ieguldījumu abu valstu enerģētiskajā drošībā, dažādojot piegādes avotus.

"Baltijas reģionam ir ārkārtīgi svarīgi strādāt kopīgu mērķu virzienā kā spēcīgai aliansei. Es ļoti priecājos, ka mums beidzot ir izdevies panākt aktīvu Latvijas un Igaunijas sadarbību kopēja atjaunojamās enerģijas avota attīstībā," sacīja Nemiro.

Abi ministri bijuši vienisprātis par nepieciešamību turpināt projektu virzību un nolēma, ka nākamais solis ir sadarbības projekta pamatnostādņu izstrāde.