foto: LETA
Atļauju taksometru pakalpojumu sniegšanai lidostā "Rīga" saņēmusi vēl viena kompānija
Starptautiskās lidosta "Rīga".
Bizness un ekonomika
2019. gada 16. septembris, 17:46

Atļauju taksometru pakalpojumu sniegšanai lidostā "Rīga" saņēmusi vēl viena kompānija

Jauns.lv / LETA

Rīgas plānošanas reģions izsniedzis 23 atļaujas "Baltic Taxi" taksometriem pasažieru pārvadājumu veikšanai lidostā "Rīga", un kopā pašreiz speciālās licences izsniegtas 86 automašīnām, informēja Rīgas plānošanas reģiona pārstāve Inese Ozoliņa. 

Šodien atļauju pārvadājumiem lidostas slēgtajā zonā saņēma arī zīmols "Baltic Taxi", zem kura apvienojušies 28 pārvadātāji, bet atļaujas piešķirtas pirmajām 23 šīs apvienības automašīnām.

Šī ir otrā pārvadātāju apvienība, kas izpilda Autopārvadājumu likumā noteiktās paaugstinātās prasības, kas stājās spēkā šī gada 15.septembra. Uzņēmumu SIA "Red Cab lidosta" un AS "Rīgas Taksometru parks", kuri apvienojušies zem zīmola "Red Cab", taksometriem pagājušajā nedēļā izsniegtas 63 speciālās licences kartītes. 

"Speciālās licences kartītes uz doto brīdi kopumā izsniegtas 86 automašīnām, bet to skaits tikai pieaugs, jo abas pārvadātāju apvienības jau ir informējušas, ka kārto formalitātes arī vēl citiem transportlīdzekļiem," norādīja Rīgas plānošanas reģiona administrācijas vadītājs Edgars Rantiņš.

Jau ziņots, ka no svētdienas, 15.septembra, lidostas "Rīga" teritorijā pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru var veikt tikai tie pārvadātāji vai uz līguma pamata izveidotas pārvadātāju apvienības, kas nodrošinās Autopārvadājumu likumā noteiktās prasības un kuriem būs izsniegtas licences kartītes ar speciālu atzīmi, paredz grozījumi Autopārvadājumu likumā un Ministru kabineta (MK) noteikumos par taksometra pārvadājumiem.

Atbilstoši jaunajiem MK noteikumiem speciālās licences kartītes izsniedz Rīgas plānošanas reģions. Lai saņemtu speciālās licences kartītes, pārvadātājam vai pārvadātāju apvienībai ir jāapliecina spēja nodrošināt pakalpojumu visā lidostas darba laikā, apkalpot personas ar invaliditāti, kā arī nodrošināt taksometrus ar 5-8 pasažieru sēdvietām un bērnu sēdeklīšiem. Tāpat noteikts ierobežojums autotransporta līdzekļa vecumam - tas nedrīkst pārsniegt piecus gadus. Lai saņemtu licenci, pārvadātājam ir jāiesniedz apliecinājums, ka ir radīts risinājums vaučera QR koda validācijai, kā arī apliecinājums par sadarbību ar vaučera tirgotāju.