foto: Imago/Scanpix
Bankrotējušā Islandes "WOW Air" ar jauniem īpašniekiem atsāks lidojumus
Tūrisms
2019. gada 9. septembris, 09:46

Bankrotējušā Islandes "WOW Air" ar jauniem īpašniekiem atsāks lidojumus

Jauns.lv / LETA

ASV aviācijas uzņēmums "USAerospace Associates" paziņojis, ka kopīgi ar Islandes investoriem pārņēmis bankrotējušo Islandes zemo cenu lidsabiedrību "WOW Air", kas oktobrī atsāks lidojumus.

"USAerospace Associates" norāda, ka "WOW Air" saglabās savu nosaukumu un pirmais lidojums nākamajā mēnesī tiks veikts starp Vašingtonas  Dalesa lidostu un Islandes galvapilsētas Reikjavīkas Ķeflavīkas lidostu.

Uzņēmums finanšu informāciju par "WOW Air" iegādi nesniedz, taču vēsta, ka tas atvēlējis 85 miljonus dolāru (77,08 miljonus eiro), lai palīdzētu Islandes aviokompānijai nodrošināt naudas plūsmu.

Aptuveni 51% "WOW Air" akciju piederēs Islandes investoriem, bet pārējā daļa - "USAerospace Associates". "WOW Air" lidojumus atsāks ar divām lidmašīnām, taču no 2020.gada vasaras plāno veikt reisus ar 10 līdz 12 laineriem.

2011.gadā dibinātā "WOW Air" bankrotu piedzīvoja marta vidū, izjūkot sarunām par tās pārdošanu Islandes nacionālajai lidsabiedrībai "Icelandair".

"WOW Air" izmantoja Islandes ģeogrāfisko stāvokli, piedāvājot lidojumus par zemām cenām starp Eiropu un Ziemeļameriku. Būtiska daļa tās pasažieru bija ārzemju tūristi, kuru vidū pēdējā pieaug interese par Islandi.

Tomēr degvielas cenu kāpuma un pieaugošās konkurences dēļ "WOW Air" iekļuva finansiālās problēmās.