foto: Shutterstock
Latvijā arvien vairāk cilvēku par prestižāku uzskata darbu Rietumvalstu kompāniju filiālēs
Vairāk nekā puse jeb 51% respondentu kā prestižāku novērtē darbu Rietumvalstu kompāniju filiālēs Latvijā.
Bizness un ekonomika
2019. gada 7. septembris, 23:14

Latvijā arvien vairāk cilvēku par prestižāku uzskata darbu Rietumvalstu kompāniju filiālēs

Jauns.lv / LETA

Latvijā gada laikā audzis to cilvēku īpatsvars, kas augstāk novērtē darbu Rietumvalstu kompāniju filiālēs pretstatā pašmāju, vietējiem uzņēmumiem, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Aptauja liecina, ka vairāk nekā puse jeb 51% tās respondentu kā prestižāku novērtē darbu Rietumvalstu kompāniju filiālēs Latvijā. Tas ir par četriem procentpunktiem vairāk nekā pērn, kad 47% respondentu atzinīgāk vērtēja darbu Rietumvalstu kompāniju filiālēs.

Tikmēr darbu pašmāju, vietējos uzņēmumos par prestižāku darbu uzskata vien 38% aptaujas respondentu, kas ir par vienu procentpunktu mazāk nekā pērn, kad šādos ieskatos bija 39% aptaujāto.

Vienlaikus pat trim procentpunktiem samazinājies to cilvēku īpatsvars, kuriem bija grūti paust attieksmi pret apgalvojumu "Uzskatu, ka ir prestižāk strādāt kādā Rietumvalstu kompānijas filiālē Latvijā, nekā pašmāju uzņēmumā".

Salīdzinot rezultātus ar iepriekšējo gadu datiem secināms, ka pēdējo reizi 2011.gadā līdzīgi kā šogad vairāk nekā puse iedzīvotāju par prestižāku uzskatīja darbu ārvalstu kompāniju filiālēs Latvijā. Tikmēr iepriekšējos septiņus gadus šādos ieskatos bija mazāk nekā puse aptaujāto.

Tēmas