1dienas
21stundas
43minūtes
04sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Marta beigās Latvijā notiks jau desmitā "Digitālā nedēļa"
foto: LETA

Marta beigās Latvijā notiks jau desmitā "Digitālā nedēļa"

Jauns.lv / LETA

No 25. līdz 29.martam Latvijā norisināsies desmitā "Digitālā nedēļa", kuras mērķis ir aicināt sabiedrību vairāk izmantot tehnoloģijas un e-pakalpojumus, vienlaikus uzlabojot prasmes, informēja Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) viceprezidente Māra Jākobsone.

Viņa sacīja, ka "Digitālā nedēļas" laikā interesentiem par e-identitātes, e-paraksta izmantošanu, kā ari valsts un uzņēmumu digitālās transformāciju būs iespēja klausīties diskusiju lekcijas, prezentācijas un piedalīties tiešsaistes testos.

LIKTA prezidente Signe Bāliņa sacīja, ka ikdiena bez tehnoloģijām vairs nav iedomājama, jo tās transformē gan uzņēmumus, gan visu sabiedrību. "Mēs parasti baidāmies no lietām, ko nesaprotam, tādēļ ir būtiski diskutēt par visu to jauno, ko tehnoloģijas mums spēj sniegt. Tēmas, par ko mēs diskutēsim šī gada "Digitālajā nedēļā", nebija iedomājamas pirms 10 gadiem - mums visiem ir jābūt atvērtiem jaunām zināšanām un jauniem tehnoloģiskiem izaicinājumiem," sacīja Bāliņa.

"Digitālā nedēļa" organizēta Eiropas kampaņā "All Digital Week 2019", kas Latvijā notiek jau desmito reizi. To organizē LIKTA sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Pērn kampaņas laikā Latvijā tika organizēti 524 digitālajām prasmēm veltīti pasākumi, kuros piedalījās vairāk nekā 24 000 iedzīvotāju.