foto: LETA
Uzņēmējs Atis Sausnītis pirms iešanas pensijā nodibina jaunu kompāniju
2018. gada 17. decembris, 19:02

Uzņēmējs Atis Sausnītis pirms iešanas pensijā nodibina jaunu kompāniju

Jauns.lv / LETA

Uzņēmējs Atis Sausnītis pagājušajā nedēļā ir reģistrējis jaunu kompāniju - "Ascapital", liecina informācija "Firmas.lv".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sausnītis teica, ka "Ascapital" izveidota, lai pēc aiziešanas pensijā, viņa iesāktos darbus varētu turpināt pēcnācēji. "Tā ir normāla prakse, kad iesāktā pārvaldību atstāj pēcnācējiem. Tas būs tas pats, ar ko nodarbojos līdz šim, tikai citādākā formā, jo es vairs neesmu aktīvajā darbībā. Neatsakos no tā, kas man ir, bet mainu pārvaldības principus," sacīja Sausnītis, atgādinot, ka viņš ir vairāku uzņēmumu, tostarp "Mini pasāža", "Baltijas lāse", "Minhauzena pasaule" un "Liepājas Pētertirgus" līdzīpašnieks.

Sausnītis arī minēja, ka pēc aiziešanas pensijā saimniecisko darbību turpinās "mierīgākā veidā", neiesaistoties tehniskos vai praktiskos amatos, kā arī viņš neplāno iesaistīties politikā.

Jaunā kompānija "Ascapital" ir reģistrēta šogad 12.decembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 432 392 eiro, un tās vienīgais īpašnieks ir Sausnītis. Vienlaikus Sausnītis ir arī jaundibinātās kompānijas valdes priekšsēdētājs, taču kompānijas valdē valdes locekļa amatā iecelts Jānis Sausnītis.