foto: Shutterstock
"Google" publicē, kādu informāciju cilvēki 2018. gadā meklējuši visvairāk
Bizness un ekonomika
2018. gada 12. decembris, 11:41

"Google" publicē, kādu informāciju cilvēki 2018. gadā meklējuši visvairāk

LETA

Interneta meklētājā "Google" šogad visbiežāk meklēta informācija par Pasaules kausa izcīņu futbolā un mūžībā aizgājušām zvaigznēm, piemēram, zviedru dīdžeju "Avicii", amerikāņu reperi Maku Milleru un amerikāņu komiksu rakstnieku Stenu Lī, teikts ikgadējā kopsavilkumā par meklētākajām frāzēm.

"Google" kopumā, kā arī ziņu kategorijā visvairāk meklēta frāze "Pasaules kauss". Taču septiņi no desmit populārākajiem meklējumiem aptver slavenības - vai nu zvaigznes, kas nomirušas šogad, vai uzlecošās zvaigznes.

Meklētāko slavenību vidū ir britu zinātnieks Stīvens Hokings, amerikāņu šefpavārs un aktieris Entonijs Bordēns un modes dizainere Keita Speida. Viņi visi aizgāja mūžībā šogad.

Bieži "Google" meklēta arī amerikāņu aktrise Megana Mārkla, kura šogad apprecējās ar princi Hariju un kļuva par Saseksas hercogieni, kā arī filma "Black Panther" ("Melnā Pantera"), kas iznāca uz ekrāniem šogad.

Meganas Mārklas un prinča Harija kāzas ierindojušās ceturtajā vietā biežāko meklējumu sarakstā. Trešajā vietā ir viesuļvētra "Florensa", bet otrajā - loterijas "Mega Millions" rezultāti.