foto: LETA
FOTO: kā izskatās "Rimi" jaunajās noliktavās Ķekavā
"Rimi Latvia" jaunās noliktavas, kur mazumtirgotājs pārvāksies uz laiku, kamēr tiek īstenots Baltijas loģistikas centra projekts.
2018. gada 26. septembris, 18:55

FOTO: kā izskatās "Rimi" jaunajās noliktavās Ķekavā

Jauns.lv / LETA

Mazumtirdzniecības ķēdes "Rimi" iecerētā Baltijas loģistikas centra būvniecību plānots pabeigt līdz 2020.gada otrajai pusei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tā izskatās "Rimi" jaunās noliktavas Ķekavā

gallery icon
47

Kompānijā pavēstīja, ka trešdien, 26.septembrī, Ķekavas novadā, "Kroņos" uzņēmums "VGP Latvija" atklājis jauno noliktavu, uz kuru "Rimi Latvia" pārvāksies Baltijas loģistikas centra projekta īstenošanas laikā. No oktobra "Rimi Latvia" turpinās piegādāt preces no divām noliktavām - no uzņēmuma "VGP Latvija" jaunatklātajām telpām Kroņos, kā arī no "Dominante Park" noliktavām, kas jau tagad strādā kā "Rimi" loģistikas operāciju atbalsta punkts. Tādejādi pilnībā pabeigta "Rimi" pārcelšanās no Deglava ielas noliktavas, lai sāktu to pārbūvēt par Baltijas loģistikas centru.

Tikmēr jaunajā "VGP Latvija" noliktavā strādās vairāk nekā 540 "Rimi Latvia" darbinieki. Lai atvieglotu darbinieku nokļūšanu no viņu mājvietas uz jauno noliktavu, plānots organizēt transportu. Tāpat noslēgts līgums par ēdināšanas pakalpojumiem, kas ļaus darbiniekiem saņemt subsidētas siltās pusdienas darba laikā un nakts maiņās. "VGP Latvija" telpās Ķekavas novadā "Rimi" loģistikas operācijas notiks līdz pat 2020.gada otrajai pusei, kad plānots pabeigt Deglava loģistikas centra būvniecību.

"Rimi Latvia" informēja, ka jaunais loģistikas centrs būs nozīmīgs solis uzņēmuma attīstībā, un pēc tā pabeigšanas tuvāko gadu laikā plānots radīt vairākus simtus jaunu darba vietu. Pēc "Rimi" loģistikas centra paplašināšanas esošās uzņēmuma noliktavas telpas Rīgā, Deglava ielā kļūs trīs reizes lielākas, kopumā sasniedzot 69 130 kvadrātmetru. Šī projekta realizācijā plānots ieguldīt 75 miljonus eiro.

"Rimi Latvia" arī uzsvēra, ka topošās noliktavas atrašanās vieta pozitīvi ietekmēs arī apkārtējo vidi - centralizētā loģistika viena gada laikā ļaus samazināt ogļskābās gāzes (CO2) izmešu apmēru par apmēram 1300-1400 tonnām, ietaupīt gandrīz 500 000 litru degvielas un nobraukt par 1,35 miljoniem kilometriem mazāku attālumu.

SIA "Rimi Latvia" investīciju projekts "Baltijas valstu galvenā loģistikas centra attīstība Rīgā" ir viens no investīciju projektiem, kam valdība 2017.gada 6.jūnijā atbalstīja uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaides piešķiršanu.

"Rimi Baltic" īstenotais Baltijas loģistikas centra projekts, kura kopējā vērtība ir 75 miljoni eiro, paredzēja radīt 600 jaunas darba vietas, kā arī to, ka tuvāko četru gadu laikā Latvija kļūs par centrālo Baltijas valstu loģistikas centru.

Latvija un konkrēti Rīga ir izvēlēta kā projekta realizācijas vieta gan izdevīgā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ, gan arī tāpēc, ka patlaban esošā valsts politika ir labvēlīga šādu investīciju piesaistei.

"Rimi Latvia" apgrozījums pērn bija 870,429 miljoni eiro, kas ir par 4,8% vairāk nekā 2016.gadā, bet tā peļņa palielinājās par 27,3%, sasniedzot 40,847 miljonus eiro.

"Rimi Latvia" dibināta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Group" piederošais "Rimi Baltic". "Rimi Latvia" tīklā patlaban ir kopumā 123 piecu formātu veikali, tostarp 32 "Rimi Hyper", 29 "Rimi Super", 26 "Rimi Mini", 31 "Supernetto" un pieci "Rimi Express".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās