Bizness un ekonomika
2018. gada 20. jūlijs, 20:33

Nelielo Madonu burtiski pārņem spēļu elles - viena pēc otras veras arvien jaunas spēļu zāles

Jauns.lv

Pēc iesnieguma par atļaujas izsniegšanu vēl vienas azartspēļu zāles atvēršanai Madonā, novada pašvaldība izsludinājusi iedzīvotāju aptauju. Tās rezultāti , iespējams, var kļūt par vienu no iemesliem atļaujas atteikumam. Novada domē skaidro, ka pamatojoties uz Azartspēļu un izložu likumu, atteikt pašvaldība ir tiesiska vien izvērtējot un pierādot būtisku valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārumu.

Izmēru un iedzīvotāju skaita ziņā nelielajā Madonā ir jau trīs spēļu zāles, pēdējā durvis vērusi pavisam nesen. Taču nu plānā ir vēl vienas - jau ceturtās - zāles atvēršana, ziņo LTV.

Madonietis Artūrs ir skarbs: "Nevajag mums tik daudz spēļu zāļu! Labāk no grēka pa gabalu. Ne visi cilvēki spēj turēties tām pretī," skaidro Artūrs, piebilstot, ka pasaules praksē ir citādāk - azartspēļu zālēm ir sava vieta kaut kur tālāk no pilsētu centriem, kur, ja grib, spēlmaņi speciāli brauc.

Savukārt madoniete Zane atzīmē, ka azartspēļu uzņēmums sakārtojis pussabrukušu namu Madonā un tur arī ieperinājusies spēļu zāle. "Tas, ka sakārtoja, tas ir ļoti labi. Bet nu spēļu zālei tur nevajadzēja būt! Kāpēc? Jo daudzi cilvēki aiziet pa atkarības ceļu, tur tā nelaime," secina Zanes kundze.

Skolotāja Anita Kļaviņa par notiekošo pilsētā ir satraukta: viņa savām acīm redzējusi, kādu postu ģimenēs nodara atkarība no azartspēlēm. "Šos cilvēkus ievelk naudas problēmās, un jābrauc uz ārzemēm strādāt," secina madoniete.

Pašvaldība: grūti ir aizliegt

Madonas domē skaidro: tai īsti nav iemeslu ierobežot azartspēļu izplatību, jo tas ir viens no privātās uzņēmējdarbības veidiem. Esot vajadzīgs argumentēts iemesls atteikt jaunas zāles atvēršanai. Pilsētas mērs Agris Lungevičs skaidro: "Iedzīvotājiem ir maldīgs priekšstats, ka pašvaldība var brīvi kaut ko ļaut vai neļaut - tur ir ļoti lieli ierobežojumi, kāpēc neļaut. Ja jau pilsētā ir [spēļu zāles], tad kāpēc vēl kādai jaunai neļaut ienākt. Mana vēlme ir nepieļaut jaunas zāles izveidi, bet skatīsimies, kā lems deputāti," saka Lungevičs.

Vairāk par situāciju ar spēļu zālēm Madonā skaties LTV Kurzemes TV sagatavotajā sižetā:

Tēmas