foto: Mārtiņš Ziders
Luksusa dzīres Tieslietu ministrijā
Mārim un Marikai Martinsoniem finansiāli pienākuši grūti laiki, tomēr viņu dzīves vēriens par to neliecina.
Bizness un ekonomika
2018. gada 29. maijs, 10:09

Luksusa dzīres Tieslietu ministrijā

Jauns.lv

Dažādu tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā nonākušā un politiskajai elitei pietuvinātā skandalozā uzņēmēja Māra Martinsona sieva Marika Martinsone ikdienā ir Tieslietu ministrijas amatpersona un šobrīd ieņem ministrijas ierēdniecībā visai augsto Starptautiskās sadarbības departamenta direktores vietnieces amatu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc līdzpilsoņu novērojumiem, Martinsona sieva ikdienā labprāt pārvietojas ar “Bentley” markas auto, kuru modeļi tiek mainīti viens pēc otra, savā garderobē viņa izvēlas pārsvarā luksusa zīmolu apģērbus un aksesuārus, savu naktsmieru Latvijā lielāko tiesu rod greznā villā Jūrmalā, kā arī nereti redzēta Rīgas lidostā, dodoties prom vai atgriežoties Latvijā, lidojumiem izvēloties biznesa klases biļetes. Martinsones dzīvesveids liecina par ievērojamu līdzekļu pieejamību, taču amatpersonas deklarācija par to klusē un tas drīzāk liecina par zināmu pieticīgu. Tātad šādu luksusa dzīvi iespējams nodrošināt vien ar ierēdņa algu!

Jauns.lv pētīja, cik tad pēdējā pusgada laikā Tieslietu ministrijas Starptautiskās sadarbības departamenta direktora vietniece un miljonāra Māra Martinsona sieva Marika Martinsone pēdējā pusgada laikā no valsts budžeta saņēmusi. Tātad: atalgojumā un atvaļinājuma naudā tie kopā ir 4151.84 eiro. No tā, atalgojums ar atzīmi “tajā skaitā atvaļinājuma nauda” ir bijis 2726.59 eiro par diviem mēnešiem, bet pārējos četros mēnešos standarta algā kopā saņēmusi vien nieka 1425.25 eiro.

Jauns.lv salīdzināja atalgojuma datus starp Martinsoni un viņas tiešajiem kolēģiem, proti, pārējiem Tieslietu ministrijas Starptautiskās sadarbības departamentā strādājošajiem. Jāsecina, ka, salīdzinot ar kolēģiem, departamenta direktora vietniece bijusi visa veida rekordiste.

Kā liecina Tieslietu ministrijas publicētie dati, šā gada februārī atalgojumā kopā ar atvaļinājuma kompensāciju Martinsone saņēma kolēģu vidū rekorda ieņēmumus - 1677.35 eiro apmērā, pārspējot pat savu priekšnieci Anastasiju Jumakovu, kura pērn decembrī atalgojumā ar atvaļinājuma kompensāciju saņēma vien 1471.47 eiro.

foto: Mārtiņš Ziders
Mārim un Marikai pēdējā laikā izķepuroties, visticamāk, palīdz turīgie bērni Mona un Mārcis.

Pēc saņemtajiem rekordlielajiem ieņēmumiem, loģiski būtu, ka arī citos mēnešos ierēdne M.Martinsone ir rekordiste ieņēmumu apjomā un darba čaklumā, taču izrādās, ka tas tā tomēr nav. Tomēr izrādās, ka Martinsone ir izteikta antirekordiste. Proti, pērnā gada decembrī algā viņa nav saņēmusi ne centa, šā gada aprīlī - 175.47 eiro, savukārt pērn novembrī 621.70 eiro, bet šā gada janvārī 638.08 eiro, kas ir vismazākie ikmēneša ienākumi starp visiem departamenta kolēģiem.

Jāatzīmē, ka aprīļa necilie algas ieņēmumi nepilnu divu simtu eiro apmērā, Martinsonei neradīja šķēršļus maija mēnesī atgriezties no Turcijas, lidojumam izvēloties ierasto biznesa klases biļeti.

Jauns.lv ir vērsies pie Tieslietu ministra Dzintara Rasnača ar jautājumiem par Tieslietu ministrijas Starptautiskās sadarbības departamenta direktora vietnieces Martinsones nodarbinātību, taču diemžēl vēl neesam saņēmuši ministra atbildes.

Saskaņā ar Martinsones iesniegto valsts amatpersonas deklarāciju viņas ieņēmumi 2017. gada bijuši 9561.70 eiro un saņemti  par darbu Tieslietu ministrijā. Viņa oficiāli deklarējusi arī dzīvokli Rīgā un 16358.60 eiro lielus naudas uzkrājumus AS “Citadele banka”. Marikai Martinsonei nav ne lietošanā, ne arī īpašumā esošu transporta līdzekļu, tāpat viņai 2017. gadā nebija darījumu virs 7600 eiro, kas būtu bijis jādeklarē.

Var jau būt, ka luksusa dzīvi mammai ļāvuši nodrošināt viņas turīgie bērni Mona un Mārcis, kas par bagātniekiem juridiski kļuva pēc tam, kad tēvam Mārim Martinsonam sākās problēmas ar tiesībsargājošajām iestādēm, un viņš teju visu kapitālu pārrakstīja atvasēm. Jebkurā gadījumā arī saņemtie iespējamie labumi no bērniem ir jādeklarē, ja tie pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās