foto: LETA
Restorāni sūkstās par labu darbinieku trūkumu
Uzņēmums: restorānu biznesā lielākā problēma ir darbaspēka pieejamība.
2018. gada 11. februāris, 18:07

Restorāni sūkstās par labu darbinieku trūkumu

Jauns.lv/LETA

Restorānu biznesā Latvijā lielākā problēma patlaban ir darbaspēka pieejamība, kas kavē nozares uzņēmumu iespējas attīstīties, atzina AS "VVS Holding", kam pieder restorānu "Vairāk saules" īpašnieks "Vēl vairāk saules", līdzīpašnieks Mārtiņš Kalniņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Šobrīd lielākā problēma ir atrast labus darbiniekus. Kvalitatīvi un labi attīsties traucē nevis finansējuma pieejamība, bet darbaspēka pieejamība, kas ir mūsu lielākā problēma šobrīd," teica Kalniņš.

Viņš piebilda, ka darbaspēka pieejamība kā problēma pastāvējusi arī agrāk, bet pēdējos gados tā kļuvusi jūtamāka un šobrīd situācija ir līdzīga kā 2007.gadā, kad algas kāpa straujāk nekā valsts ekonomika.

Kalniņš teica, ka arī mazāk cilvēku apgūst profesiju. "Ja kādreiz kulinārijas skolu, kur māca pavārus un konditorus, katru gadu pabeidza trīs klases audzēkņu, no kuriem labākos bija iespējams ņemt praksē un piedāvāt viņiem darba vietas, tad šobrīd skola nespēj nokomplektēt pat vienu klasi," pārdomās dalījās Kalniņš.

Tajā pašā laikā konkurence restorānu biznesā Latvijā ir vērtējama kā veselīga, jo ir tādā līmenī, lai veicinātu attīstību, sacīja Kalniņš. "Visā pasaulē veras jauni restorāni un ir tādi, kas darbību pārtrauc. Tas neļauj gulēt uz vecajiem lauriem, bet liek domāt, kā attīstīties un pilnveidoties," sacīja Kalniņš.

Tēmas