foto: LETA
Rīga atzīta par piekto labāko tūrisma galamērķi Eiropā
Rīga kļuvusi par piekto labāko Eiropas tūrisma galamērķi 2018.gadā.
Tūrisms
2018. gada 9. februāris, 17:39

Rīga atzīta par piekto labāko tūrisma galamērķi Eiropā

Jauns.lv/LETA

Latvijas galvaspilsēta Rīga sacensībā par Eiropas labākā tūrisma galamērķa jeb "European Best Destination" titulu 2018.gadā ieguvusi piekto vietu, informēja Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) pārstāve Anna Blaua.

Eiropas labāko tūrisma galamērķu pieciniekā iekļuvušas arī Bilbao Spānijā, Kolmāra Francijā un Hvaras sala Horvātijā. Savukārt par Eiropas labāko tūrisma galamērķi šogad atzīta Polijas pilsēta Vroclava.

Eiropas labākais tūrisma galamērķis jeb "European Best Destination" noteikts balsojumā interneta vietnē "europeanbestdestinations.com", kas norisinājās līdz šā gada 8.februārim. Balsošanā varēja piedalīties ikviens, balsojot reizi nedēļā no vienas ierīces.

Kopumā visas 20 konkursa dalībvalstis saņēmušas vairāk nekā 320 000 balsu no 162 dažādām valstīm. Par Rīgu balsojuši gandrīz 30 000 vietējo un ārvalstu iedzīvotāju.

RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča norādīja, ka Latvija uz citu konkursa dalībvalstu fona ir salīdzinoši maza ar nelielu skaitu iedzīvotāju, tādēļ nonākt Eiropas labāko tūrisma galamērķu pieciniekā ir liels panākums. "Lai balsotu par Rīgu, apvienojās gan Rīgas iedzīvotāji, gan sabiedrībā zināmi cilvēki, mūsu partneri un tūrisma nozares pārstāvji. Ievērojamu atbalstu - 64% balsu - Rīga saņēmusi no balsotājiem ārvalstīs, kas liecina, ka tūristiem Rīga ir iecienīts un aizraujošs galamērķis jau šobrīd. Būt Eiropas labāko tūrisma galamērķu pieciniekā nozīmē ievērojamu publicitāti un atbalstu Rīgas popularizēšanai ārvalstīs 2018.gadā, kas ir īpaši zīmīgi šogad - Latvijas simtgades jubilejas gadā," sacīja Jermoloviča.

Šogad uz Eiropas labākā tūrisma galamērķa titulu pretendēja 20 Eiropas pilsētas - Rīga, Vroclava Polijā, Lisabona Portugālē, Vīne Austrijā, Londona Anglijā, Atēnas Grieķijā, Milāna Itālijā, Prāga Čehijā, Budapešta Ungārijā, Parīze Francijā, Bilbao Spānijā, Amsterdama Nīderlandē, Kotora Monetenegro, Edinburga Skotijā, Hvaras sala Horvātijā, Berlīne Vācijā, Barselona Spānijā, Brisele Beļģijā, Kolmāra Francijā un Bohiņa Slovēnijā.

Eiropas labākais galamērķis noteikts devīto gadu pēc kārtas, un Rīga balsojumā iekļauta otro reizi. Konkursu rīko Eiropas organizācija “European Best Destinations”, kas izveidota kultūras un tūrisma veicināšanai Eiropā.

Latvijā konkursu atbalsta RTAB sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamentu, Latvijas Institūtu, nacionālo lidsabiedrību "airBaltic" un citiem partneriem.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.