"Trikātas" siers.
Bizness un ekonomika
2017. gada 10. septembrī, 06:21
Divi brāļi atjauno bankrotējušo Trikātas siera ražotni
Pirms diviem gadiem bankrotējušo Trikātas piena pārstrādes rūpnīcu iegādājušies brāļi Kaspars un Rolands Putniņi, atjaunojot siera ražošanu.
“Atjaunojām gan pašu rūpnīcu, gan arī nomainījām visas iekārtas. Iepērkam bioloģisko pienu un ražojam četru veidu sieru – "Dor Blue", Krievijas, Holandes un "Maasdamer",” portālam laukos.lv teic Kaspars Putniņš. Viņš atturējies atklāt ieguldījumu apmēru, bet tie bijuši “krietni lieli”.
“Tas, ka atgriezies siers "Trikātas Dor Blue", ir brīnišķīga ziņa. Protams, to ražo senajos Trikātas muižas pagrabos, kas ir ideāli zilā siera nogatavināšanai,” komentē biedrības "Siera klubs" vadītāja Vanda Davidanova. Lai pilnvērtīgi attīstītos šim sieram būtiskā pelējuma sēnīte Penicillium roqueforti, vajadzīga dabīga, silti mitra vide, līdzīga kā Francijas Kamalū kalna alu sistēmā pie Rokforas, kur šo sieru sāka ražot tālajā 1081. gadā.