foto: Google Maps
VID ierodas "Fotki" veikalā Rīgā un pieprasa visu datubāzi
Bizness un ekonomika
2017. gada 4. augusts, 19:00

VID ierodas "Fotki" veikalā Rīgā un pieprasa visu datubāzi

LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji šodien ieradušies ar SIA "Internet" īpašniekiem saistītā SIA "Fotki" veikalā Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 25 un lūguši iespēju nekavējoties piekļūt datubāzei un veikt visas datubāzes kopēšanu, šodien vēsta LTV dienas ziņas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uz "Fotki" pārstāvja jautājumu, pie kura uzņēmuma konkrēti viņi ir ieradušies un kādus datus vēlas kopēt, VID darbinieki atbildējuši, ka ir ieradušies pie daudziem uzņēmumiem - piemēram pie SIA "SS".

Uz uzņēmuma pārstāvja lūgumu izsniegt rakstisku informācijas pieprasījumu, VID darbinieki to esot atteikušies darīt, vēsta "lsm.lv".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Fotki" īpašnieki vienādās daļās ir Mārtiņš Līnis un Karina Užova. "Fotki" pērn strādāja ar 260 675 eiro apgrozījumu un guva 17 149 eiro peļņu.

Kā ziņots, VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla "ss.lv" darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA "Internet" saimniecisko darbību. "Internet" 1.augustā pieņemto VID lēmumu par "Internet" saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

VID nosūtītajā pieprasījumā par sludinājumu portāla "ss.lv" bloķēšanu minēta vēl virkne ar SIA "Internet" saistītu domēna vārdu. Bez "ss.lv" iesnigumā minēti arī "2000.lv", "auto.lv", "dch.lv", "dorfman.lv", "doska.lv", "firenet.lv", "ftp.lv", "inet.lv", "internet.lv", "kasko.lv", "madam.lv", "moneta.lv", "multisistema.lv", "myphoto.lv", "netmail.lv", "noma.lv", "octa.lv", "pulse.lv", "showbar.lv", "sludinajumi.lv", "sound.lv", "sys.lv" un "titans.lv".

Kā novēroja aģentūra LETA, liela daļa no šīm vietnēm pāradresē lietotājus uz "ss.com", vēl dažas - uz "fotki.lv". Visu domēnu lietotājs ir ar "ss.lv" īpašniekiem saistītais SIA "Internet".

Kā liecina "firmas.lv" dati, SIA "SS" pieder Jurim Līnim un Andrejam Kivackim vienādās daļās, savukārt SIA "Internet" īpašnieki ir Juris Līnis (50%), Andrejs Kivackis (25%) un Sergejs Kivackis (25%).

SIA "SS" apgrozījums pērn bija 5,5 miljoni eiro, bet peļņa 4,1 miljons eiro. SIA "Internet" apgrozījums pērn bija 1,2 miljoni eiro, bet peļņa 227 917 eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pērn "Internet" nodokļos valsts budžetam kopumā samaksāja 229 740 eiro, savukārt "SS" pērn nodokļos samaksāja 1,922 miljonus eiro, tostarp iedzīvotāju ienākuma nodoklī 309 550 eiro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās