foto: Ieva Makare/LETA
Plastmasas atkritumu milzu sārts vasarniekus no Jūrmalas nav aizbaidījis
Kūrorta un tūrisma nozares speciālisti teic, ka milzīgais plastmasas atkritumu sārts un tā izraisītie dūmu mutuļi Jūrmalas pilsētas viesus no kūrortpilsētas nav aizbaidījis.
Bizness un ekonomika
2017. gada 22. jūnijs, 06:20

Plastmasas atkritumu milzu sārts vasarniekus no Jūrmalas nav aizbaidījis

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Svētdien notikušais milzīgais ugunsgrēks Kauguru atkritumu savākšanas laukumā, kad milzīgās ugunsliesmās izplēnēji ap 20 000 tonnu plastmasas atkritumu un virs kūrortpilsētas pacēlās draudoši dūmu mākoņi, satrauca arī atpūtniekus. Vai viņi steidza atstāt Jūrmalu draudošās ekoloģiskās katastrofas dēļ un kā tas ietekmēja tūrisma biznesu

Kasjauns.lv tūrisma nozares pārstāvjiem jautāja, vai ugunsgrēks Kauguros ietekmēja arī atpūtniekus, vai viņi nesteidza krāmēt koferus un steigā pamest Jūrmalu?

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis portālam Kasjauns.lv teica: „Mūsu viesi ir visai saprotoši un viesnīcām ir bijuši vien pāris komentāri (no kūrortviesiem). Nekādas panikas nav bijušas. Protams, ar visu drošības situāciju pret šādiem pasākumiem cilvēki izturas atbildīgāk, bet bez panikas”.

Arī Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite Kasjauns.lv pavēstīja, ka Jūrmalas Tūrisma nodaļas rīcībā nav informācijas, ka ugunsgrēks būtu ietekmējis pilsētas viesu uzturēšanos kūrortpilsētā. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka ugunsgrēka „tuvākajā apkārtnē, kas ir Slokas apkaime, nav tūrisma mītņu”.

Arī sanatorijas – rehabilitācijas centra „Jaunķemeri” Medicīniskās rehabilitācijas un ambulatoro pakalpojumu nodaļas vadītāja Elīna Malkiela portālam Kasjauns.lv: „Neesam saskārušies ar kādām problēmām ugunsgrēka sakarā”.

Aculiecinieku foto: Jūrmalā plosās milzīgs ugunsgrēks

Aculiecinieku foto: Jūrmalā plosās milzīgs ugunsgrēks

gallery icon