Dāsnākie nodokļu maksātāji izklaides nozarē ir spēļu zāles
foto: Ieva Lūka/LETA
Spēļu zāļu tīkla "Fēnikss" īpašniece SIA "Alfor" pērn nodokļos nomaksājusi 13,674 miljonus eiro.
Bizness un ekonomika

Dāsnākie nodokļu maksātāji izklaides nozarē ir spēļu zāles

LETA

Spēļu zāļu tīkla "Fēnikss" īpašniece SIA "Alfor" ar 13,674 miljoniem eiro nomaksātos nodokļos pērn kļuvusi par lielāko nodokļu maksātāju tūrisma, viesmīlības un izklaides nozarē, liecina "Firmas.lv" sagatavotā informācija pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem.

Otrais lielākais nodokļu maksātājs 2016.gadā bija SIA "Olympic Casino Latvia" ar 12,853 miljoniem eiro nomaksātos nodokļos, savukārt trešo vietu ieņem AS "Lido" ar 9,301 miljoniem eiro.

Ceturtajā vietā ar 8,406 miljoniem eiro nomaksātos nodokļos ierindojas SIA "Joker LTD", piektajā vietā nonākusi SIA "Premier Restaurants Latvia" ar 5,357 miljoniem eiro un sesto vietu ieņem AS "Viesnīca Latvija" ar nomaksātiem nodokļiem 4,857 miljonu eiro apmērā.

Tāpat tūrisma, viesmīlības un izklaides nozares lielāko nodokļu maksātāju pirmajā desmitniekā nonākusi SIA "Admirāļu klubs" ar 4,8 miljoniem eiro nomaksātos nodokļos, VSIA "Latvijas Loto" ar 4,511 miljoniem eiro, SIA "Lage Ko" ar 4,358 miljoniem eiro un SIA "DLV" ar nomaksātiem nodokļiem 3,428 miljonu eiro apmērā.

30.martā Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Finanšu ministrija (FM) svinīgi apbalvoja 2016.gada lielākos nodokļu maksātājus.

Šogad netika speciāli apbalvots valstī lielākais nodokļu maksātājs, bet gan tika pasniegtas balvas un atzinības raksti katra Latvijas reģiona lielākajam nodokļu maksātājam mazo, vidējo un lielo nodokļu maksātāju grupā, kā arī tika godināts lielākais darba nodokļu maksātājs, lielākais eksportētājs (pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām), lielākais nodokļu maksātājs - valsts, pašvaldību kapitālsabiedrība un 2016.gada debija.

Visvairāk pērn Latvijas valsts kopbudžetā iemaksāja trīs naftas produktu tirgotāji - SIA "Circle K Latvia" (iepriekš "Statoil Fuel & Retail Latvia"), SIA "Neste Latvija" un SIA "Orlen Latvija".