Daudzu iecienīto torti "Kaprīze" vairs neražo
„Staburadzes” torte „Kaprīze” nu ir vēsture. Jau kādu laiku uzņēmums vairs neražo maigo putukrējuma un tumšā biskvīta torti ar ķiršu liķieri, dekorētu ar šokolādes glazūru un ķiršiem, kas vairākus gadus bija „Staburadzes” lepnums un kuru uz svētku galda lika daudzi jo daudzi saldumu gardēži.
„Pēdējā laikā veikalos vairs nevar atrast veco klasisko gardo „Kaprīzes” torti. Kur tā palikusi?” jautā Kasjauns.lv lasītāja Eva.
Uzņēmuma „Orkla Confectionery & Snacks Latvija”, kurā ietilpst „Staburadze” komunikācijas vadītāja Lineta Mikša portālam Kasjauns.lv teica: „Šī torte jau četrus gadus vairs nav mūsu sortimentā. Domāju, ka to vairs neražosim. Mēs attīstāmies un ejam līdzi laikam, un sortimentā piedāvājam arvien jaunas tortes”.
Torti „Kaprīzi” „Staburadze” sāka ražot 1995. gada oktobrī. Uzņēmums bija viens no pirmajiem Latvijā, kurš sāka izmantot augu putukrējumu un to izmantoja „Kaprīzē”. Tā kā jaunās tortes tapšana izrādījās sarežģīta, to nosauca par „Kaprīzi”.
Neraugoties uz samērā augsto cenu, „Kaprīze” bija „Staburadzes” ražojumu topa pirmajā pieciniekā.
Par „Kaprīzes” rašanos „Staburadzes” 90.gadu jubilejā 2000. gadā atminējās jauno produktu izstrādes speciāliste Agrita Jakubāne: „Vēlējāmies radīt jaunu, nebijušu un gaisīgu torti, kas nebūtu tik trekna un saturētu mazāk kaloriju. Tortes tapšana bija kaprīza un sarežģīta, tādēļ to arī nodēvēja par „Kaprīzi”. Šī torte bija un ir viena no pieprasītākajām tortēm”.