Bizness un ekonomika
2010. gada 16. martā, 22:03
Iecavā masveidā sāk ražot gatavas omletes
Ziemeļeiropas olu tirgus līderis – Iecavas uzņēmums „Balticovo” sācis ražot jaunu produktu – omlešu masu. Tagad omletes cienītājiem vairāk nevajadzēs sist olas un tērēt spēkus olu kulšanai.
Drīz vairs nevajadzēs ne sist olas, ne tās putot, lai tiktu pie gardas omletes. Atliks vien veikalā nopirkt jau gatavu, uz pannas lejamu omletes „šķidrumu”.
Pirmās šķidrās masas iepakojumi gan vispirms aizceļos uz Igauniju un tikai vēlāk tie parādīsies Latvijas mazumtirdzniecības tīklā, sola uzņēmuma vadība.
Baltijas reģionā pagaidām gan vēl neviens nebija sadūšojies ražot omlešu masu. Kā vēsta uzņēmuma „Balticovo” mājaslapa, tad olu šķidrā masa tiek pārdota piecu un desmit kilogramu lielos polietilēna maisos.
Pirmie omlešu masas iepircēji ir igauņu viesnīcas un prāmju satiksmes operatori un pirmās 20 tonnas omlešu masas šomēnes jau aizceļos pie mūsu ziemeļu kaimiņiem.
Masas galvenā sastāvdaļa, protams, ir olas un 25% saldā krējuma. Lai pagatavotu tonnu omlešu masas ir nepieciešams 20 000 olas.
Elmārs Barkāns/Foto: omlete.lv