"airBaltic" un Turcijas "TAV" vienojas par lidostas "Rīga" termināļa būvniecību
Bizness un ekonomika
2010. gada 9. jūnijs, 13:01

"airBaltic" un Turcijas "TAV" vienojas par lidostas "Rīga" termināļa būvniecību

Jauns.lv

Latvijas aviokompānija "airBaltic" un Turcijas kompānija "TAV Airport Holding" ("TAV") parakstījusi memorandu par kopuzņēmuma izveidi termināļa celtniecībai.

Tas nodarbosies ar jauna pasažieru termināļa attīstīšanu, būvniecību un ekspluatāciju starptautiskajā lidostā "Rīga".

Par to informēja "airBaltic" prezidents Bertolts Fliks un "TAV" izpilddirektors Mustafa Sani Seners. Paredzēts, ka kopuzņēmums piederēs abām kompānijām vienādās daļās un arī investīcijas termināla būvniecībā tiks veiktas proporcionāli.

Fliks norādīja, ka lidostas "Rīga" valde ir apstiprinājusi piedāvāto zemes nomas līgumu, kas varētu tikt parakstīts jau tuvākajā laikā.

Jau rakstīts, ka "TAV" biznesa attīstības direktors Gučlū Baltkins apliecināja, ka "TAV" ir gatavi jaunā "airBaltic" termināļa, kas varētu izmaksāt 90 miljonus eiro (63 miljonus latu), būvniecībā piedalīties arī finansiāli, investējot savus līdzekļus, taču turpmākā projekta gaita esot atkarīga no "airBaltic" un valdības sarunām.

Viņš uzsvēra, ka "TAV" interesi par lidostu "Rīga" apstiprina arī meitaskompānijas "HAVAS Ground Handling Services Co" ("HAVAS") veiktais darījums, iegādājoties 50% aviācijas nozares uzņēmuma SIA "North Hub Services", kas sniedz virszemes pakalpojumus lidostā "Rīga".

Kā stāstīja "HAVAS" ģenerālmenedžeris Kursads Kočaks, ar darbību lidostā "Rīga" uzņēmums vēlas paplašināt savu darbību ziemeļu virzienā. Sākotnēji iecerēts izvērst darbību Baltijā, bet ar laiku arī Helsinkos, Stokholmā un Kopenhāgenā.

Gan "TAV", gan "HAVAS" redz lidostu "Rīga" kā perspektīvu un labu vietu biznesam, ņemot vērā to, ka arī ekonomiskās recesijas laikā Rīgas lidosta turpināja augt un palielināt pasažieru skaitu.

"Latvija pērn pēc aviopasažieru skaita bija visstraujāk augošā valsts Eiropas Savienībā. Tas ir likumsakarīgi, ka tieši Rīgā "airBaltic" jau otro gadu pēc kārtas organizē starptautiska mēroga konferenci, lai apspriestu aktualitātes aviācijas nozarē," norāda "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.

Savu dalību starptautiskajā aviācijas konferencē Rīgā apstiprinājuši pārstāvji no tādām aviosabiedrībām kā "Air Berlin", "Carpatair", "Lufthansa", kā arī no lidmašīnu ražotāja "Airbus". Pasākumam reģistrējušies vairāk nekā 200 dalībnieku no gandrīz 30 valstīm Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos.

LETA/Foto:LETA