Bizness un ekonomika
2011. gada 11. janvāris, 13:32

Ar „Baltkom” un IZZI apvienošanos pakalpojumu līmenis augs, izmaksas kritīsies

Jauns.lv

Pēc telekomunikāciju uzņēmumu „Baltkom” un IZZI apvienošanās radikālas izmaiņas nav gaidāmas - tiks samazinātas izmaksas un izlīdzināti pakalpojumi līdz labākajam līmenim, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja „Baltkom” valdes loceklis Pēteris Šmidre

Viņš atgādināja, ka Konkurences padome (KP) ir devusi laiku apvienošanās pabeigšanai līdz 15.aprīlim un patlaban process turpinās. Uz jautājumu, vai līdz 15.aprīlim uzņēmumi pagūs apvienoties, Šmidre atbildēja: "Jāpaspēj."

Runājot par izmaiņām apvienošanās dēļ „Baltkom”  valdes loceklis klāstīja, ka, "vienkāršoti sakot, uz „Baltkom”  bāzes tiks palielināts klientu skaits. Attīstība notiks uz NGN optiskā tīkla bāzes".

"Apvienošanās prasīs jaunu tehnoloģiju ieviešanu, jo šīs lietas visu pārbaužu, uzņēmumu vērtējuma, "due diligence" procesa laikā ir nobremzētas. Šis process notiek jau vairāk nekā gadu un līdz ar to tik dinamiskā biznesā kā mūsējais mēs kaut kur nedaudz esam atpalikuši no tā, ko bijām iecerējuši tehniski. Skatīsimies arī apkalpošanas jautājumus, jo tur mēs zinām, ka bija diezgan liela starpība starp sūdzībām, kas saņemtas par kvalitāti vai apkalpošanu no „Baltkom”  un IZZI klientiem. Līdz ar to apkalpošanas jautājumus arī droši vien būtu pareizi veidot uz „Baltkom”  bāzes, klāstīja Šmidre.

Viņš sacīja, ka uzņēmuma tehniskajā attīstībā plānots ieguldīt lielas investīcijas, taču konkrētus skaitļus nenosauca, jo darījums vēl nav noslēgts.

Runājot par apvienotā uzņēmuma tirgus daļu, Šmidre atzina, ka tirgus daļu skaitīšana dažos pakalpojumu veidos - fiksētajā telefonijā, televīzijā, datu pārraidē internetā - pašlaik ir nedaudz jocīga, jo vispopulārākie patlaban ir kompleksie servisi, kas ietver vairākus no šiem pakalpojumiem. "Līdz ar to skaitīt tirgus daļas atsevišķos pakalpojumu veidos it kā joprojām ir vieglāk, bet faktiski tas neko daudz vairs neizsaka. Piemēram, mums šogad ir bijis ļoti liels pieaugums tieši tajā klientu daļā, kas izvēlas kompleksos piedāvājumus," viņš piebilda.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka KP novembrī atļāva apvienoties „Baltkom”  un IZZI. Apvienošanās atļauja ir spēkā līdz 2011.gada 15.aprīlim - ja līdz šim datumam apvienošanās netiks pabeigta, uzņēmumiem atkārtoti jāvēršas KP.

„Baltkom”  piedāvā digitālās un kabeļtelevīzijas pakalpojumus, nodrošina balss telekomunikāciju un interneta sakarus. „Baltkom” lielākais īpašnieks ir "New Life Holding" ar 99,92% kapitāldaļu, bet 0,08% pieder "Latvijas Valsts radio un televīzijas centram".

Savukārt IZZI ir viena no lielākajām kompānijām Latvijā, kas nodrošina kabeļtelevīzijas, interneta, kā arī mobilo un fiksēto sakaru pakalpojumus. Par uzņēmuma īpašnieku 2008.gadā kļuva kompānija "Contaq Latvian Cable", kuras dibinātājs ir Luksemburgas uzņēmums "Contaq Latvia Cable Holding S.a.r.l.".

BNS