Bizness un ekonomika
2011. gada 28. aprīlī, 07:11

Bauskā noteiks Latvijas labākās alus šķirnes

Jauns.lv

Bauskas alus darītavā norisināsies Latvijas ražoto alus šķirņu degustēšana, kuras laikā tiks noteiktas labākās Latvijas alus šķirnes, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja pasākuma rīkotāji.

"Jau otro gadu pēc kārtas pirms aktīvās alus sezonas sākšanās varam sarīkot vērienīgu alus degustāciju, lai novērtētu Latvijas alus darītāju veikumu. Alus darītāji ir labi pastrādājuši un sagatavojušies alus sezonai, un patērētājiem šajā vasarā tiks piedāvāts ļoti kvalitatīvs un garšīgs alus," norādīja Latvijas alus darītāju savienības izpilddirektors Pēteris Liniņš.

Alus degustācijā piedalīsies astoņas Latvijas alus darītavas, katra no tā vērtēšanai piedāvās ne vairāk kā trīs alus šķirnes. Labāko alu noteiks trīs kategorijās - gaišais alus, tumšais alus un mucu alus. Tiks vērtētas alus vizuālās īpašības - garša, aromāts un dzidrums, kā arī apiņu kvalitāte un alus putu noturība.

Degustācijas komisijā darbosies vismaz desmit alus ekspertu, kuriem jābūt speciālai izglītībai vai darba stāžam alus ražošanas nozarē ne mazākam par trīs gadiem.

Katrai alus šķirnei tiks summēts iegūto punktu skaits. Par izciliem tiks uzskatīti tie alus paraugi, kuri saņems 23-25 punktus, bet par ļoti labiem - tie, kas būs novērtēti ar 21-22,9 punktiem.

Dalību degustācijā apstiprinājušas astoņas Latvijas alus darītavas - AS "Aldaris", AS "Cēsu alus", Lāčplēša alus darītava, SIA "Bauskas alus", SIA "Zaksi", SIA "Piebalgas alus", SIA "Valmiermuižas alus" un SIA "Alus Nams".

Pērn gaišā alus kategorijā izcils vērtējums netika piešķirts nevienai šķirnei. Tumšā alus kategorijā vērtējumu izcili saņēma divas Bauskas tumšā alus šķirnes, kā arī "Aldara" "Porteris", bet mucu alus kategorijā izcilāko vērtējumu saņēma "Užavas" alus un "Alus nama" "Brālis".

LETA