Bizness un ekonomika
2011. gada 4. maijs, 16:04

Radīts jauns putekļsūcējs alerģiju mazināšanai

Jauns.lv

Sadzīves tehnikas ražotājs "Electrolux", domājot par to, kā samazināt saslimšanu ar alerģijām, radījis putekļsūcēju "Dust & Gone", kurā iebūvēta lokāma elektrostatiska slotiņa, kas pašattīrās un automātiski atjaunojas.

"Nepietiekama un neregulāra mājokļa tīrīšana var izraisīt alerģiju, kas saistīta ar astmu un gļotādas problēmām, tāpēc pedantiska atbrīvošanās no putekļiem, tostarp grūti aizsniedzamās vietās, ir īpaši būtiska. Parastā putekļu slotiņa tikai izdzenā putekļus," sacīja "Electrolux Latvija" direktors Eduards Reneslācis.

Tāpat viņš piebilda, ka, iegādājoties putekļsūcēju, vienmēr jāpārbauda, vai konkrētajam modelim ir HEPA filtri, kas mazina putekļu caurlaidību līdz 99,97%. Lielākajā daļā jauno putekļsūcēju šādi filtri ir, savukārt dažos vecajos modeļos tos var iebūvēt, padarot mājas tīrīšanu efektīvāku un drošāku.

Pēc Latvijas Astmas un alerģijas biedrības datiem, astmas diagnoze ir vismaz 8% bērnu Latvijā. Turklāt 2009.gadā Latvijā 4,5% no visiem jaunajiem invaliditātes gadījumiem bērniem bija saistīti ar elpošanas orgānu slimībām un 4,3% no tiem bija tieši astmas dēļ. Pasaulē apmēram 300 miljoni cilvēku savā ikdienā sadzīvo ar astmu. Astma ir hronisks elpceļu iekaisums, ko var izraisīt alergēni, vīrusi, stress, fiziska slodze un citi kairinātāji.

LETA Nozare.lv