Bizness un ekonomika
2011. gada 16. maijs, 04:27

Šonedēļ Rīgā notiks starptautiskā aviācijas konference "North Hub Riga"

Jauns.lv

Ceturtdien, 19.maijā, Rīgā notiks trešā Latvijas aviosabiedrības "airBaltic" organizētā starptautiskā aviācijas konference "North Hub Riga" ("Rīga – Ziemeļu tranzītmezgls"), pavēstīja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks uzsvēra, ka ģeogrāfiskā izvietojuma un savienojumu dēļ ar vairāk nekā 80 pilsētām Eiropā, Krievijā, NVS valstīs un Tuvajos Austrumos Rīga ir lieliska tikšanās vieta rietumu un austrumu aviācijas profesionāļiem, politiķiem un varas pārstāvjiem.

Konferencē šogad plānots runāt par inovācijām un jaunu ienākumu plūsmu radīšanu.

Vanags informēja, ka konference sniegs iespēju Eiropas aviosabiedrību un lidostu vadītājiem, ražotājiem, likumdevēju pārstāvjiem un politiķiem, tostarp Eiropas Komisijas pārstāvjiem, dalīties pieredzē par aviācijas industrijas izaicinājumiem, kā arī diskutēt par jaunākajām idejām lidostu un aviosabiedrību darbībā.

Dalību starptautiskajā aviācijas konferencē Rīgā apstiprinājuši pārstāvji no lidmašīnu ražotājiem "Airbus", "Irkut Corporation" un "Bombardier", kā arī no Minhenes un Jekaterinburgas lidostām. Katru gadu konference pulcē aptuveni 200 avioindustrijas delegātu no Eiropas, NVS un Tuvo Austrumu valstīm.

2010. gadā "airBaltic" pārvadāja 3,207 miljonus pasažieru, kas ir par 16% vairāk nekā gadu iepriekš.

Kompānija "airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 80 galamērķiem. "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināta 1995.gadā, tās lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas aviācijas sistēmas" ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS.

 LETA