ASV miljardieris Tramps esot ieinteresēts projektos Jūrmalā un Rīgā
Bizness un ekonomika
2011. gada 29. jūlijs, 14:49

ASV miljardieris Tramps esot ieinteresēts projektos Jūrmalā un Rīgā

Jauns.lv

Notikušas sarunas ar ASV miljardieri Donaldu Trampu, kurš izrādījis interesi par iespēju investēt jaunu viesnīcu un koncertzāļu projektos Jūrmalā un Rīgā, kā arī attīstīt šovbiznesu Latvijā, šodien preses konferencē sacīja Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Tramps sacīja - ja Latvijā būs atbilstoša infrastruktūra, tad iespējams runāt arī par dažādu ASV šovbiznesa projektu realizāciju," apgalvoja Šlesers.

Šlesera teikto preses konferencē apstiprināja arī konkursa "Jaunais vilnis" organizators, komponists Igors Krutojs. "Tikāmies ar Trampu, un viņu ieinteresēja "Jaunais vilnis", kas postpadomju telpā spēj sapulcināt tik milzīgu televīzijas auditoriju. Patlaban "Jaunais vilnis" galvenokārt ir orientēts uz Krievijas auditoriju, taču, piesaistot tik nopietnu investoru kā Tramps, varētu domāt par konkursa orientēšanu uz Rietumeiropas auditoriju," uzsvēra Krutojs.

Viņš piebilda, ka tad pakāpeniski varētu Krievijas zvaigznes, kas uzstājas kā viesi konkursā, aizstāt ar arvien vairāk Rietumu popkultūras zvaigznēm. Iespējams, ka konkurss varētu pāriet no norises krievu valodā uz angļu valodu.

"No savas puses darīšu visu, lai šīs investīcijas ienāktu Latvijā. Ja Krutojam un Trampam uz "Jaunā viļņa" bāzes izdosies realizēt savus projektus, Latvijā būs tikai ieguvēja. Mazām valstīm ir nepieciešami veiksmīgi projekti," piebilda Šlesers.

Jau ziņots, ka tuvāko mēnešu laikā tiks pabeigtas diskusijas ar potenciālajiem investoriem un Jūrmalas domi par jaunu koncertzāļu un viesnīcu būvniecību gan Jūrmalā, gan Rīgā. Projektu realizācijai jāsākas nākamgad, šodien preses konferencē sacīja Šlesers.

Šlesers uzsvēra, ka, pateicoties viņa iniciētajiem grozījumiem Imigrācijas likumā, kuri par investīcijām nekustamajos īpašumos ļauj saņemt uzturēšanās atļaujas Latvijā un kuri darbojas jau gadu, investoru aktivitāte ir ievērojami augusi. Gada laikā Latvijai esot piesaistītas vairāk nekā 100 miljonu investīcijas.

"Arī jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" izraisa daudzu turīgu Krievijas un citu NVS valstu iedzīvotāju interesi. Mēs visi zinām, ka Dzintaru koncertzāle jau ir morāli un tehniski novecojusi, tāpēc ir nepieciešama gan šīs koncertzāles rekonstrukcija, gan arī jaunas koncertzāles būvniecība," sacīja Šlesers.

Viņš apstiprināja, ka ir ticies ar daudziem potenciāliem investoriem, kuri būtu gatavi šādus projektus finansēt.

"Šovbizness Latviju var pacelt jaunā līmenī, taču tam ir nepieciešams, lai dažādi plaša mēroga pasākumi notiktu ne tikai Jūrmalā, bet arī Rīgā, un notiktu nevis tikai vienu nedēļu vasarā, bet visu gadu. Rīgā pilnīgi noteikti ir nepieciešama jauna koncertzāle, kura ir jāuzbūvē vienotā kompleksā ar viesnīcām, turklāt ar tādām viesnīcām, kurās ir vismaz 1000-1500 numuru," sacīja Šlesers.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: AFP/LETA