Bizness un ekonomika
2011. gada 14. oktobris, 04:14

Zviedrijas biznesa gada balvu iegūst "Valmieras stikla šķiedra", "Wooly World" un "Aboards"

Jauns.lv

Zviedrijas biznesa gada balvu šogad ieguvuši uzņēmumi "Valmieras stikla šķiedra", "Wooly World" un "Aboards", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja pasākuma rīkotāji.

"Valmieras stikla šķiedra" laurus plūkusi kategorijā "Stabili augošs un ilgtspējīgs uzņēmums", kurā bija izvirzīti arī "Latvijas Finieris" un "Leax Rēzekne/Leax Baltix". Šajā kategorijā žūrija visaugstāk novērtējusi augošus, valsts ekonomikai nozīmīgus un par vides jautājumiem domājošus uzņēmumus no Latvijas reģioniem.

"Wooly World" atzinību izpelnījās kategorijā "Korporatīvās sociālās atbildības iniciatīva", kurā vēl bija izvirzīts "Henkel Latvia" apmācības projekts "SOS bērnu ciematos "Veidojot nākotni"" un "Lattelecom" iniciatīva interneta prasmju mācīšanai gados vecākiem cilvēkiem "Pieslēdzies, Latvija!". "Wooly World" balvu saņēma par sadarbību ar Liepājas Neredzīgo biedrību rotaļlietu ražošanā. Uzņēmums izpelnījies ievērību ar spēju savu sociālo misiju saistīt ar uzņēmuma pamatdarbību, kalpojot gan biznesa, gan sociālajiem mērķiem.

Savukārt kaitborda aprīkojuma ražotāja "Aboards" vadītājs Krišs Spūlis par labāko atzīts kategorijā "Gada jaunais uzņēmējs", jo, pateicoties viņam, uzņēmums spējis iegūt nozīmīgu pasaules tirgus daļu savā nišā, tādējādi iedvesmojot ar savu degsmi un veiksmīgo eksporta stratēģiju. Šajā kategorijā vēl bija nominēts stikla dizaina trauku ražotāja "Angel Glass design" vadītāja Agnese Garā-Nīmane un interneta mārketinga uzņēmuma "Imedia" pārstāvis Artūrs Bernovskis.

Pasākumu trešo gadu Latvijā rīko Zviedrijas vēstniecība un Zviedrijas Eksporta padome Latvijā sadarbībā ar "Swedbank", lai akcentētu kopīgās vērtības un izceltu idejām bagātākos un ilgtspējīgākos Latvijas uzņēmumus.

Zviedrijas Biznesa gada balvai šogad saņemts rekordliels pieteikumu skaits - tas ir pieaudzis no 43 uzņēmumiem pagājušajā gadā līdz 73 uzņēmumiem šogad. Balvai varēja pieteikties ikviens uzņēmums no Latvijas, un visus pieteikumus izvērtēja komisija, kurā iekļauti pārstāvji no Zviedrijas vēstniecības, Zviedrijas Eksporta padomes, "Swedbank", Zviedrijas Starptautiskās attīstības sadarbības aģentūras, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Zviedrijas Tirdzniecības palātas, Ārvalstu investoru padomes u.c. organizācijām.

Ar lielāko pieteikumu skaitu - 28 - izcēlusies kategorija "Korporatīvās sociālās atbildības iniciatīva".

LETA