Bizness un ekonomika

"Krājbankas" problēmu dēļ laikraksts "Telegraf" iznāks divas reizes nedēļā

Jauns.lv

Sakarā ar "Latvijas Krājbankas" problēmām izdošanas biežumu no šīs nedēļas nācies samazināt krievu valodā iznākošajam laikrakstam "Telegraf", pastāstīja laikraksta galvenais redaktors Andrejs Švedovs.

Patlaban laikraksts "dažas nedēļas" iznāks otrdienās, kad tas būs ar pielikumu "Delovoj Telegraf", un piektdienās kopā ar pielikumiem "Telegraf-LIFE" un "TV-programma". Taču, cik ilgi laikraksts iznāks šādā režīmā, Švedovs patlaban nevarēja pateikt, piebilstot "kamēr situācija normalizēsies".

Abonentus laikraksts jau esot brīdinājis un plāno kompensēt to ar jauniem produktiem un papildus lapaspusēm laikrakstā pēc situācijas atrisināšanās.

Patlaban laikrakstam ir norēķinu konts arī vienā no Skandināvijas valstu bankām, uz kuru tiekot pārskaitīti ienākumi no atsevišķiem reklāmdevējiem. Savukārt "Latvijas Krājbankas" kontā bijuši visi pārējie ienākumi, kuru apmēru Švedovs nevarēja pateikt.

Kā ziņots, pagājušajā pirmdienā Švedovs biznesa portālam "Nozare.lv" stāstīja, ka laikraksta "Telegraf" darbību neietekmējot skandāls ap Lietuvas komercbanku "Snoras".

"Pietiek.com" pērn rakstīja, ka par izdevniecības jauno īpašnieku, visticamāk, netieši kļuvis ar Krievijas banku magnātu Vladimiru Antonovu saistītās Lietuvas bankas "Snoras" meitasuzņēmums.

Švedovs norādīja, ka patlaban nekādas izmaiņas laikraksta attīstības stratēģijā nav un nav arī plānotas.

"Visi avīzes un portāla projekti attīstās. Attiecībā uz informāciju "Pietiek.com" varu tikai atzīmēt, ka pat cienījami portāli var kļūdīties. Pastarpināti mēs visi šajā pasaulē esam saistīti cits ar citu. Es personīgi ar Antonovu un banku "Snoras" savā ikdienas darbā nestrādāju, izņemot vienu reizi, kad kopā ar citiem žurnālistiem intervēju viņu par situāciju lidsabiedrībā "airBaltic"," uzsvēra Švedovs.

Tāpat laikraksta galvenais redaktors atzīmēja, ka uzņēmums sadarbojas arī ar citām bankām, rakstot par tām dažāda veida informāciju. Savukārt šauram sabiedrības lokam pieejamas informācijas publicēšana, piemēram, laikrakstā lasāmais raksts par iespējamiem "Snoras" bankas problēmu cēloņiem, Švedovs uzskatīja, ka liecina par "Telegraf" "žurnālistu profesionālismu, nevis saistību ar kādām valsts vai privātajām struktūrām".

Jau ziņots, ka 21.novembrī Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) padome nolēma apturēt "Krājbankas" darbību, jo tika konstatēts līdzekļu iztrūkums aptuveni 100 miljonu latu apmērā. Tā kā Lietuva nolēmusi pieteikt bankrota lietas ierosināšanu pret "Latvijas Krājbankas" lielāko akcionāri "Snoras", FKTK gatavo Latvijā strādājošās bankas maksātnespējas pieteikumu.

LETA Nozare.lv