1dienas
21stundas
43minūtes
26sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bizness un ekonomika

Martā Latvijā norisināsies ikgadējā e-prasmju nedēļa

Jauns.lv

Šogad no 26. līdz 30.martam Latvijā notiks ikgadējā e-prasmju nedēļa, kuras laikā šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta jauniešiem un viņu karjeras iespējām saistībā ar e-prasmēm un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) specialitātēm, kā arī e-prasmēm un IKT risinājumiem mazajiem un mikrouzņēmumiem, pavēstīja Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (LIKTA) asociācijā.

LIKTA prezidente Signe Bāliņa atzina, ka lielu atsaucību e-prasmju nedēļas organizēšanā izrādījuši gan IKT nozares uzņēmumi, gan pašvaldības un ministrijas. "Pašlaik savu vēlmi līdzdarboties jau reģistrējuši vairāk nekā 200 partneru – nozaru partneri, ministrijas, bibliotēkas, pašvaldības, skolas," viņa pastāstīja.

Saskaņā ar asociācijā sniegto informāciju galvenie pasākumi e-prasmju nedēļas laikā norisināsies Eiropas Savienības mājā. 26.martā notiks e-prasmju nedēļas atklāšanas pasākums – apaļā galda diskusija, 27.martā – seminārs uzņēmējiem "E-iespējas uzņēmējiem", bet 28.martā paredzēts pasākums iedzīvotājiem, kurā tiks runāts par šai auditorijai aktuāliem e-pakalpojumiem un prasmēm.

Nedēļas laikā norisināsies arī dažādi konkursi, sacensības un aktivitātes, kas adresētas jauniešiem, kā arī notiks informācijas tehnoloģiju Karjeras diena skolu jauniešiem.

E-prasmju nedēļa Latvijā tiek organizēta Eiropas Savienības informatīvās kampaņas "European e-skills week 2012" laikā.

Latvijā e-prasmju nedēļa notiek jau trešo reizi, un to koordinē LIKTA un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

BNS