Bizness un ekonomika
2012. gada 8. februāris, 16:29

"Jaunā viļņa" aiziešana no Jūrmalas īpašumu cenas samazinātu par 10%-20%

Jauns.lv

Konkursa "Jaunais vilnis" nerīkošana īpašumu cenas Jūrmalas centrālajā daļā varētu samazināt par 10% līdz 20%, biznesa portālu "Nozare.lv" sacīja nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns.

Tāpat konkursa atcelšana negatīvi ietekmētu īres tirgu, piemēram, savrupmājas labās vietās, kas pasākuma norises laikā ir īpaši pieprasītas, piebilda Šīns.

"Ciestu arī jaunie mājokļu projekti un visi, kas iesaistīti to attīstībā un būvniecībā. Patlaban Jūrmalā dažādās stadijās ir vairāki desmiti projektu, kas konkursa nerīkošanas gadījumā zaudētu daļu no potenciālajiem pircējiem," skaidroja Šīns.

Viņš uzskata, ka iespējamā konkursa pārcelšana uz Rīgu noteikti palielinātu interesi par galvaspilsētas centra īpašumiem, tāpat tas pozitīvi ietekmētu viesnīcniekus, ēdinātājus un citus pakalpojumu sniedzējus.

""Jaunā viļņa" rīkošana Rīgā saglabātu arī īpašumu pircēju interesi par Jūrmalu, jo attālumi ir nelieli, un nereti abas pilsētas tiek uztvertas kā viena vesela. Ja konkurss pilnībā aizietu no Latvijas, daļa no šiem īpašumu pircējiem tiktu zaudēta, jo "Jaunā viļņa" apmeklēšana bieži vien tiek apvienota ar īpašumu apskati," sacīja Šīns.

Jau ziņots, ka tad, ja konkurss "Jaunais vilnis" Latvijā nenotiktu vispār, tad īres cenas Jūrmalā vasaras periodā varētu samazināties par kādiem 10% līdz 20%. Taču, ja konkurss pārceltos uz Rīgu, būtiskas ietekmes uz īres cenām Jūrmalā nebūtu, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja nekustamo īpašumu īres operatora "Rent In Riga" valdes loceklis Jānis Lipša.

Laikrakstā "Čas" ir publicēts īss konkursa organizatora komponista Igora Krutoja paziņojums, ka jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" Jūrmalā vairs nenotiks, jo konkursa organizatoru sadarbība ar Jūrmalas domi ir sasniegusi kritisko robežu, kas tagad ļauj par pasākuma norises vietu izraudzīties kādu citu pasaules pilsētu, starp kurām ir arī Rīga.

Krutojs savā paziņojumā norāda, ka sadarbība starp Jūrmalas domi un festivāla rīkotājiem sasniegusi tādu robežu, ka viņš neredz nekādu iespēju tālākai sadarbībai.

Vakar bija izskanējusi informācija, ka konkurss nenotiks Latvijā un varētu pārcelties, piemēram, uz Itālijas rivjēras kūrortu Sanremo, kur jau kopš 1951.gada notiek Dienvideiropā populārs popmūzikas izpildītāju festivāls.

Kā atklāja komponists un viens no konkursa patroniem Raimonds Pauls, viņš ir dzirdējis, ka konkurss Jūrmalā vairs nenotikšot, un šāds konkursa rīkotāju lēmums viņu nemaz nepārsteidz, jo nesaskaņas starp rīkotājiem un Jūrmalu briedušas jau sen.

LETA