Bizness un ekonomika
2012. gada 19. jūnijs, 14:32

"Lattelecom" interaktīvajā televīzijā varēs nomāt 3D filmas

Jauns.lv

No šodienas "Lattelecom" interaktīvās televīzijas skatītājiem iespējams nomāt trīs dimensiju formāta (3D) filmas, informēja "Lattelecom" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

Paziņojumā medijiem teikts, ka interaktīvās televīzijas klientiem no šodienas pieejamas filmas "Solis augšup 3D", "Karību jūras pirāti: Svešajos krastos", "Nezūdošais ļaunums: Dzīve pēc nāves" un citas. Filmu klāstu drīzumā paredzēts paplašināt.

Kā informē "Lattelecom", 3D saturu var skatīties tikai, ja ir vismaz astoņu megabitu sekundē ātrs interneta pieslēgums un attiecīgs televizors ar 3D brillēm, kuras uztver sinhronizācijas signālus no televizora, lietotājam katrai acij rādot nedaudz atšķirīgu attēlu, radot "dziļuma" jeb 3D ilūziju. Bez brillēm 3D attēls izskatās miglains.

"Lattelecom" televīzijas biznesa daļas direktore Inga Alika norādīja, ka "Lattelecom" interaktīvā televīzija jau 2010.gadā veica 3D televīzijas paraugdemonstrējumu, translējot Francijas atklāto tenisa turnīru.

Pašlaik pieejamo virtuālās videonomas 3D filmu klāstu tuvāko nedēļu laikā papildinās tādas aktuālās piedzīvojumu filmas kā "Trīs musketieri", "Džons Kārters", "Fantoms" un "Zaļais lukturis". Piedāvājumā būs arī šausmu filmas, piemēram, "Ceļa gals 5". Tāpat arī klāstu papildinās bērnu 3D multiplikācijas filmas "Marsam vajadzīgas mammas", "Tintiņa piedzīvojumi" un "Semija piedzīvojumi". Būšot arī pēdējā Harija Potera sērijas filma "Harijs Poters un Nāves dāvesti: Otrā daļa", kas veidota 3D versijā.

"Lattelecom" televīzijas maksas abonentu skaits, ieskaitot virszemes televīziju, pārsniedzis 230 000.

LETA