Bizness un ekonomika
2012. gada 22. jūnijs, 21:48

"TEDx Riga" konferenci tiešraidē vērojuši 10 000 unikālo lietotāju

Jauns.lv

"TEDx Riga" konferenci interneta tiešraidē skatījušies vairāk nekā 10 000 unikālo lietotāju, informēja pasākuma rīkotāji.

"TEDx Riga" tiešraidei "Lattelecom" interneta televīzijā pasākuma dienā pieslēdzās 8800 unikālie skatītāji, bet "Lattelecom" Interaktīvajā televīzijā tiešraidi vēroja aptuveni 4000 mājsaimniecību. Aptuveni 2000 skatītāju "TEDx Riga" skatījušies "Tedxriga.com" un "Diena.lv" mājaslapās.

Patlaban "Tedxriga.com" mājaslapā pieejami pirmie četri "TEDx Riga" video, kuros redzama Andra Strazda, Arta Sveces, Kerli Gabrilovičas un Adrianas Rozes uzstāšanās. Tuvāko divu nedēļu laikā tiks pievienotas pārējās uzstāšanās, tās būs pieejamas arī "YouTube.com" kanālā "TEDxTalks".

Jau ziņots, ka pirms nedēļas notika pirmā "TEDx Riga" konference, kuras vadmotīvs bija "The art of doing" jeb "Darīšanas māksla". Konference bija sadalīta četrās tematiskās sesijās.

Konference Rīgā notiks saskaņā ar ekskluzīvo ASV konferenču "Technology, Entertainment, Design" (TED) rīkotāju licenci. TED konferenču rīkošanas pirmsākumi meklējami 1984.gadā, un patlaban bez ikgadējām konferencēm ASV un Lielbritānijā ar TED nosaukumu notiek arī vairākas citas aktivitātes. Piemēram, darbojas interneta lapa, kurā pieejami videomateriāli no konferencēm, tulkošanas projekts, lai idejas nonāktu arī līdz angliski nerunājošajai auditorijai, ik gadu tiek pasniegta balva "TED Prize". Savukārt "TEDx" ir neatkarīgi rīkoti pasākumi, kas notiek dažādās pasaules vietās.

TED nosaukums veidojies no angļu valodas vārdiem "technology", "entertainment" un "design" jeb "tehnoloģija, izklaide un dizains". TED sauklis ir "Idejas, ko vērts izplatīt".

LETA Nozare.lv

Tēmas