Bankrotējušo Valmieras gaļas kombinātu reanimēs Krievijas kompānija
Valmieras gaļas kombināts darbu varētu atsākt nākamgad. Līgums par pirkšanu jau esot parakstīts, pašreiz notiek sarunas par teritorijas pieņemšanas-nodošanas aktu.
Bizness un ekonomika
2012. gada 6. jūlijs, 14:20

Bankrotējušo Valmieras gaļas kombinātu reanimēs Krievijas kompānija

Jauns.lv

Bankrotējušā Valmieras gaļas produktu ražotāja „Triāls” ražotni varētu iegādāties investors no Krievijas - kompānija "GazInvest". Gaļas ražotne darbu varētu atsākt jau nākamgad.

Patlaban uzņēmuma īpašnieks ir SEB bankas meitasuzņēmums „Latektus”, raksta laikraksts „Dienas Bizness”. Bankas pārstāve Agnese Strazda norādījusi, ka viens interesents ir bijis, taču pagaidām nekas nav mainījies un Valmieras ražotne joprojām ir „Latektus” īpašumā.

Valmieras domes izpilddirektors Jānis Baiks „Dienas Biznesam” pastāstījis, ka veiksmīgi izdevies atrast investoru, kurš pirks uzņēmuma teritoriju, „runa ir gan par gaļas kombināta atjaunošanu, gan par dažādu augstu tehnoloģiju ražošanas uzņēmuma veidošanu šajā teritorijā”.

„Ir gaidāmas jaunas darbavietas, un tas mūs, pirmkārt, interesē,” teica pašvaldības amatpersona un atklāja, ka uzņēmuma investors ir Krievijas kompānija „GazInvest”. Līgums par pirkšanu jau esot parakstīts, pašreiz notiek sarunas par teritorijas pieņemšanas-nodošanas aktu.

Pašvaldības izpilddirektors domā, ka gaļas kombināts varētu atsākt darbību jau līdz nākamā gada beigām, pārējā ražošana – tuvākajā nākotnē. Šobrīd norit sarunas par investīcijām un Eiropas Savienības līdzekļu piesaisti.

Investori plāno orientēties uz eksportu, jo Krievijā, tostarp Pēterburgā vēl aizvien labi atceras Valmieras gaļas kombināta šķiņķi. Tāpēc tikšot domāts attīstīt eksportu uz Krievijas tirgu, pastāstīja Baiks.

Interneta resursi liecina, ka „GazInvest” ir Krievijas kompānija, kas piegādā iekārtas gāzes rūpniekiem gan Krievijas teritorijā, gan atsevišķiem objektiem ārpus Krievijas Federācijas.

Jāatgādina, ka Valmieras uzņēmumu „Triāls” Valmieras rajona tiesa par maksātnespējīgu atzina 2009. gadā. Uzņēmuma maksātnespējas pasludināšanu prasīja Valsts ieņēmumu dienests, pamatojoties uz nodokļu parādu, kas 2009. gada aprīlī bija sasniedzis 674 300 latu.

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA