Eksministrs Roberts Ķīlis par darbu aprīlī saņēmis tikai 300 latu algu
Martā Roberts Ķīlis saņēma pāri par 500 latiem, bet aprīlī - 300 latu. Veselības problēmu dēļ Ķīlis no izglītības un zinātnes ministra darba aizgāja.
Bizness un ekonomika
2013. gada 16. maijs, 06:03

Eksministrs Roberts Ķīlis par darbu aprīlī saņēmis tikai 300 latu algu

Jauns.lv

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis aprīlī algā saņēmis 1309 latus, kas ir tieši tikpat, cik iepriekšējā mēnesī, liecina Valsts kancelejas mājaslapā publiskotā informācija. Savukārt demisonējušais Izglītības ministrs Roberts Ķīlis nopelnījis apaļus 300 latus.

Vairāk par premjeru aprīlī saņēmusi vien labklājības ministre Ilze Viņķele ‒ viņas alga aprīlī kopā ar atvaļinājuma naudu bija 1598 lati.

Savukārt vismazāk no valdības ministriem aprīlī pienācās nu jau demisionējušajam izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim, kurš turklāt ilgstoši slimoja, ‒ 300 latu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs aprīlī kopā ar atvaļinājuma naudu nopelnīja 1288 latus, satiksmes ministra Anrija Matīsa atalgojums aprīlī bija 1247 lati.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis aprīlī saņēma 1231 latu, tikpat saņēma arī ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, bet zemkopības ministre Laimdota Straujuma ‒ 1199 latus. Aizsardzības ministrs Artis Pabriks un tieslietu ministrs Jānis Bordāns katrs saņēma 1214 latu, savukārt veselības ministre Ingrīda Circene, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un kultūras ministre Žaneta  Jaunzeme-Grende katrs saņēma 1180 latu.

Finanšu ministra Andra Vilka alga aprīlī bija 1170 latu.

2010.gada jūnijā stājās spēkā grozījumi Valsts pārvaldes iekārtas likumā, nosakot, ka iestādes amatpersonām izmaksāto atalgojumu katru mēnesi publicē iestādes mājaslapā internetā, norādot vārdu, uzvārdu, amatu un izmaksātā atalgojuma summu, ja likums nenosaka citādi.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA