Rīgas centrā uzbrūk taksometram, kurā brauc ministrs un Saeimas deputāti
„Takšu karā” ciest dabū pat ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un pāris Saeimas deputātu. Vai kāds pieliks tam visam punktu?
Bizness un ekonomika
2013. gada 15. jūlijs, 10:20

Rīgas centrā uzbrūk taksometram, kurā brauc ministrs un Saeimas deputāti

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas nogalē pēc Reformu partijas kongresa četras augstas valsts amatpersonas – izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, divas Saeimas deputātes, un, Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa pašā Vecrīgas sirdī piedzīvojuši baisu uzbrukumu.

(Papildināta 15:55)

Saistībā ar notikušo Valsts policija aizturējusi vairākus taksometru vadītājus par uzbrukumu konkurentu automašīnai ar iekšā sēdošo izglītības ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP) un Saeimas deputātēm no Reformu partijas.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē aģentūra LETA noskaidroja, ka pagājušās sestdienas vakarā policija saņēma izsaukumu uz Vecrīgu, kur bija izcēlies konflikts starp vairākiem taksometru vadītājiem. Notikuma vietā noskaidrojies, ka pieci taksometru vadītāji ir aplenkuši vienu citas firmas taksometru un starp iesaistītajām personām ir notikusi asa vārdu apmaiņa, kuras laikā viens no taksistiem ar īlenu pārdūris aplenktā taksometra riepu.

Šobrīd par huligānismu ir sākts kriminālprocess un ir aizturēti trīs taksometru vadītāji, taču vēl divi vadītāji tiek meklēti. Pašlaik šajā kriminālprocesā izmeklēšana turpinās, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, kā arī atrastu pārējos divus taksometru vadītājus.

Cietušajā taksometrā atradās Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, kā arī Saeimas deputātes Inese Lībiņa-Egnere un Zanda Kalniņa-Lukaševica, apstiprināja Siliņa.

Cietušā automašīna bijusi "Baltic Taxi", bet kādu pārvadātāju pārstāvējuši pārējie konfliktā iesaistītie taksometri, Siliņa nezināja teikt.

Neko ļaunu nedomādami, politiķi vakarā pēc kongresa netālu no Rātsnama noķēra zaļo „Baltic Taxi” automašīnu. Vadītājs gan bijis tāds satrauktāks, sakot, ka īsti nedrīkstot te uzņemt pasažierus, bet nu neko, augstās amatpersonas jau bija iesēdušās mašīnā, un ceļš uz mājām varēja sākties. Tas neesot bijis ilgs, jo jau pēc aptuveni 10 sekundēm „Baltic Taxi” zaļo mašīnu nobloķējuši četri melni taksometri. No viena melnā takša izlēcis vadītājs, kurš, paziņojot, ka „Baltic Taxi” te nedrīkstot uzņemt pasažierus, sadūris zaļās mašīnas riepu.

Pēc notikušā, kas šokējis politiķus, „Baltic Taxi” vadītājs un amatpersonas devās uz policiju sniegt liecības.

Sarunā ar Kasjauns.lv izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis atzina, ka pagājušās nedēļas nogalē viņš esot neviļus bijis iesaistīts kādā incidentā ar taksometriem. Plašāku komentāru viņš solīja sniegt šodien pēc konsultēšanās ar komunikāciju speciālistiem.

Taksometru biznesā Rīgā valda asa un skarba konkurence, konflikti ir bieži, cieš pasažieri, bet tiesībaizsardzības iestādes, šķiet, sarosās tikai tad, kad šajos karos ierautas valsts amatpersonas.


Kasjauns.lv/ Foto: Edijs Pālens/LETA, Ieva Čīka/LETA