Šokējoši! Cilvēks iet bojā, runājot pa viedtālruni iPhone 5
Neveikla sagadīšanās vai tehniska viedtālruņa nebūšana? Cerams, ka Apple sadarbībā ar policiju tiks skaidrībā.
Auto un tehnoloģijas
2013. gada 17. jūlijs, 15:03

Šokējoši! Cilvēks iet bojā, runājot pa viedtālruni iPhone 5

Jauns.lv

Var vai nevar pagatavot popkornu ar mobilo telefonu? Vieni tam tic, citi, nē. Patiesībā jau var, bet tas šķiet mazsvarīgi, salīdzinot ar citām mobilo telefonu nebūšanām.

Ar mobilajiem telefoniem saistīti daudz un dažādi mīti, kā arī noslēpumaini atgadījumi, kuriem daudzmaz ticamu izskaidrojumu nav izdevies dzirdēt. Pavisam nesen kāda šveiciete guvusi smagus apdegumus sarunas laikā pa Samsung Galaxy viedtālruni, kurš negaidot uzsprāga.

Nebija ilgi jāgaida, lai no Ķīnas ziņu aģentūras Xinhuanet.com saņemtu jaunu šokējošu ziņu: kāda Ķīnas iedzīvotāja gājusi bojā no elektriskā trieciena atbildot uz pie lādētāja pievienota iPhone 5 ienākošo telefona zvanu.

Par šo neiedomājami traģisko negadījumu ziņojusi arī cietušās māsa savā interneta blogā. Policija uzsākusi izmeklēšanu, taču atturas no komentāriem par tiešu vai netiešu iPhone vainu sievietes nāvē. Bojā gājušās māsa vien zinājusi teikt, ka iPhone 5 bijis pirkts oficiālā Apple salonā un tas ticis uzlādēts ar oriģinālo lādētāju.

Eksperti par šādu ziņu arī ir neizpratnē, jo pēc viņu teiktā viedtālrunis patērē vien 3 līdz 5 voltus, kas cilvēka veselībai un vēl jo vairāk dzīvībai kaitējumu nodarīt nevar. Tomēr kaut kas liek aizdomāties, jo analogs gadījums jau atgadījās turpat Ķīnā 2010. gadā, kad bojā gāja kāds vīrietis. Tiesa gan, toreiz tika izmantots neoriģinālais lādētājs.

Savukārt kompānijas Apple pārstāvji apsolījuši, ka visiem iespējamajiem veidiem iesaistīsies izmeklēšanā un palīdzēs atšķetināt šo dīvaino traģēdiju.

Gints Gavers, Foto: publicitātes foto