"Plus punkta" darbiniekiem neizmaksā algas. Uzņēmuma vadība pazudusi. VIDEO
Jau pāris nedēļu „Plus punkta” kioski ir slēgti un neviens nezina, kas notiks ar mazumtirdzniecības tīklu, kuram šovasar SEB banka piešķīra Ilgtspējas Zelta kategoriju.
Bizness un ekonomika
2013. gada 27. septembris, 15:06

"Plus punkta" darbiniekiem neizmaksā algas. Uzņēmuma vadība pazudusi. VIDEO

Jauns.lv

Jau pāris nedēļu valda panīkums „Plus punkta” kioskos – tajos vairs nevar nopirkt ne presi, ne iegādāties sabiedriskā transporta braukšanas biļetes. Vairums kiosku slēgti, bet daži, piemēram, Liepājā darbu turpina. Kiosku pārdevēji nav saņēmuši algu, tāpat arī netiek veikta inkasācija.

Liepāja ir vienīgā Latvijas pilsētā, kurā „Plus punkta” darbinieki nodibinājuši savu arodbiedrību. Bet viņiem neklājas vieglāk par kolēģiem citās Latvijas pilsētās. Daži kioski vēl strādā – pārdevēji iet uz darbu, kā paši saka, vienīgi atsēdēt darba laiku, jo ko pārdot īsti nav – jaunāko presi un citu preci jau pāris nedēļas nepieved, tāpat arī nenotiek inkasācija. Liepājas arodbiedrību pārstāvis teic, ka darbiniekiem nav lielas cerības uz savu naudu – labākajā gadījumā pēc tiesāšanas viņi var saņemt tikai minimālo iztikas minimumu.

„Plus punkta” Liepājā esošo veikalu darbinieku arodbiedrība pieprasījusi paskaidrojumus no uzņēmuma vadības par uzņēmuma tālāko darbību, jo šobrīd „Plus punkta” veikaliem visā Latvijā pārtraukta preses izdevumu piegāde, dažiem kioskiem parādu dēļ jau atslēgta elektrība. Situācijas atrisināšanā iesaistījies arī Liepājas arodbiedrību centrs.

„Plus punkta” Rīgas biroja durvis ir slēgtas un cilvēki par uzņēmuma nākotni spriež tikai pēc dažādām sabiedrības runām un ziņām medijos. Kasjauns.lv jau rakstījis, ka šī nav pirmā reize, kad „Plus punktu” vajā neveiksmes – jau šī mēneša sākumā kioskiem tika pārtraukta gan preses izdevumu piegāde, gan liegts tirgot e-talonus. Tomēr uzņēmumam no ķibelēm izdevās izķepuroties. Tagad tās ir lielākas nekā pirms pusgada.

Interesanti, ka vēl šovasar SEB banka „Plus punktam” piešķīra ne tikai Ilgtspējas indeksa Zelta kategoriju, bet arī uzņēmumam, kuram pirms pāris mēnešiem nomainījās vadība izsniedza ilgtermiņa finansējumu.

Pēc pāris nedēļu klusēšanas beidzot SIA „Plus punkts” valdes locekle Tatjana Takčidi  paziņojusi, ka uzņēmums pašlaik faktiski nonācis līdz situācijai, ka var runāt par maksātnespēju un šobrīd tiek gatavoti dokumenti maksātnespējas pieteikuma iesniegšanai tiesā. Viņa portālam diena.lv notikušajā vainoja dāņu investors Larsu Lundgārdu Simonsenu, kurš pārstāv „Plus punkta” īpašniekus - SIA „Plus Punkts Holding Ltd”. No uzņēmuma neskaidrā virzienā ir aizplūduši ievērojami finanšu līdzekļi, kā arī nav veikti maksājumi preču un pakalpojumu piegādātājiem, teica Takčidi.

Sīkāk par pašreizējo situāciju „Plus punkta” kioskos skatieties TV „Kurzeme” videosižetā.

„Plus punkta” darbiniekiem neizmaksā algas (TV Kurzeme) Kasjauns.lv/Foto: Dzintars Vikšers/LETA