Hokings: "Pēc 50 gadiem dzīvosim uz Mēness un būsim ceļā arī uz Marsu"
Hokings uzskata, ka cilvēcei nemaz nav citas iespējas kā vien plānot citu planētu kolonizāciju.
Pasaulē
2014. gada 18. marts, 12:54

Hokings: "Pēc 50 gadiem dzīvosim uz Mēness un būsim ceļā arī uz Marsu"

Jauns.lv

"Kad uz Mēness izkāpa pirmais cilvēks, tas šķita milzīgs lēciens, taču drīz vien tas šķitīs nieks," vakar sacīja izcilais astrofiziķis un zinātnieks Stīvens Hokings, kurš paredz, ka tuvāko 50 gadu laikā daudzi no mums būs uz Mēness, bet līdz 2100.gadam arī Marss būs iekarots un iekārtots dzīvošanai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmdien Starptautiskās Kosmosa stacijas kosmonauti riņķoja ap Zemi un to varēja vērot tiešraidē Kosmosa programmā. 72 gadus vecais zinātnieks Stīvens Hokings tiešraides laikā sniedza savus komentārus par to, kas, viņaprāt, gaidāms kosmosa apguvē tuvākajās desmitgadēs.

Hokings uzskata, ka cilvēcei nemaz nav citas iespējas kā vien plānot citu planētu kolonizāciju. "Mūsu planēta ir veca, tā ir pārapdzīvota un arvien izsīkst resursu. Mums ir vajadzīgs plāns B," sacīja zinātnieks. Viņš domā, ka cilvēces izmiršana uz Zemes ir neizbēgama, bet viss var turpināties dzīvē uz Mēness un uz Marsu. Uz Mēness mēs nonāksim jau drīzā nākotnē - tas prasīs varbūt kādus 50 gadus, prāto Hokingss. Un paralēli Mēness stabilai iekarošanai tiks organizēta arī dzīve uz Marsa, bet tas varētu notikt apmēram ap 2100.gadu.

Kasjauns.lv, Foto: AFP/LETA