Šausmas Francijā: malumednieki savvaļas parkā nošauj degunradzi un nozāģē tam ragu. VIDEO
Pasaulē
2017. gada 8. marts, 15:27

Šausmas Francijā: malumednieki savvaļas parkā nošauj degunradzi un nozāģē tam ragu. VIDEO

Kasjauns.lv

Greisijai un Bruno - baltajiem degunradžiem no Toirī zooloģiskā dārza un savvaļas parka Parīzē ir paveicies palikt dzīviem. Viņu četrus gadus vecāko kompanjonu Vinsu sašāva un nogalināja malumednieki, kuri nakts laikā ielauzās zooloģiskajā dārzā.

Policija ziņo, ka Vinss atrasts miris savā kamerā ar trīs šāvienu brūcēm galvā un viens no viņa ragiem ticis nozāģēts. Zooloģiskā dārza direktors Tjerī Dagets saka, ka Vinsa otrais rags arī gandrīz ticis nozāģēts. Viņš apgalvo, ka iebrucēji nobijušies vai arī viņiem sabojājušās iekārtas.

"Tiks veikta pārbaude, jo tas ir neparasti. Nekas tāds līdz šim Francijā vai Eiropā nekad nebija noticis. Tas ir kas šausminoši jauns," saka Tjerī.

Globālā degunradžu ragu tirdzniecība  Francijā ir aizliegta un tā ir nelikumīga. Āzijā tiem ir milzīgs pieprasījums un degunradžu ragi tiek vērtēti ap 54 000 dolāru par kilogramu.

Dagets saka, ka zooloģiskajā dārzā ir novērošanas kameras un pieci darbinieki, kuri nakšņo uz vietas, bet ar to nepietika, lai apturēto šo briesmīgo rīcību.

"Mums pat neienāca prātā, ka zooloģiskajā dārzā, Eiropas zooloģiskajā dārzā, kas tāds varētu notikt. Tas ir neiedomājami," turpina zooloģiskā dārza vadītājs.

Dagets cer, ka noziegums tiks atrisināts vēl pirms malumednieki varētu veikt vēl kādu uzbrukumu.

Kasjauns.lv/Video: Reuters